Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: BATISTA, A. G.; SILVA, J. K. da; CAZARIN, C. B. B.; BIASOTO, A. C. T.; SAWAYA, A. C. H. F.; PRADO, M. A.; MARÓSTICA JÚNIOR, M. R. Syzygium malaccens e is poorly studied regarding the bioactive compounds of fruits and leaves. The aim of this study was to determine proximate composition, phenolic compounds, carotenoids, and antiox... ... |
Autoria: SANTOS, M. R. A. dos; GUIMARÃES, M. C. M.; PAZ, E. S.; MAGALHÃES, G. M. O.; SOUZA, C. A.; SMOZINSKI, C. V.; NOGUEIRA, W. O. Piper permucronatum is a perennial shrub, a medicinal plant native to the Amazon Rainforest. Traditionally, the tea of its leaves is used to combat menstrual and intestinal cramps, stomach pain, diges... ... |
|
Autoria: ARRUDA, D. C. de; DUCATI, J. R.; HOFF, R.; BELLOLI, T. F.; THUM, A. B. Reflectance measurements of plants of the same species can produce sets of data with differences between spectra, due to factors that can be external to the plant, like the environment where the plant... ... |
Autoria: SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; ALMEIDA, J. R. G. da S. Objectives to elucidate the chemical composition of the essential oil from leaves of C. conduplicatus collected in dry and rainy season. Methods: Fresh leaves of Croton conduplicatus Kunth. were colle... ... |
Autoria: RAKOCEVIC, M.; MEDRADO, M. J. S.; LUCAMBIO, F.; VALDUGA, A. T. The bitterness intensity of beverage prepared from the leaves produced on the males and females of yerba mate (Ilex paraguariensis), grown in the forest understory and monoculture, was evaluated. The... ... |
Autoria: SANTOS, L. P.; SCHIMPL, F. C.; SILVA, E. de B.; SANTOS, G. A. N. dos; SILVA, J. F. da This work was developed with the general objective of evaluating the potential of using young guarana leaves as raw material for the food, cosmetics and pharmaceutical industries, and with specific ob... ... |
Autoria: FINGER, F. L.; ALVARES, V. de S.; NEGREIROS, J. R. da S.; CALESTINE, C.; CASALI, V. W. D. Wilting is one of the major problems of parsley leaves in Brazilian retail stores. This study was conducted to determine the effect of postharvest replacement of water by submerging the parsley leaf b... ... |
Autoria: FERREIRA, J. B. G.; SOUZA, V. S.; SANTOS, D. de C.; ALMEIDA, R. E. M. de; RODRIGUES, M. S.; SOUZA, S. O. de; PAIM, T. do P.; SOUSA, V. A. de; GONÇALO, T. P. The study objective was to evaluate the corn nutrition through macronutrients levels in leaves of corn intercropped with forage species. The trial was conducted in second crop season in 2020, in Rio V... ... |
Autoria: GUEDES, C. E. G.; OLIVEIRA, D. N. P. S. de; BEZERRA, J. B.; PENIDO, C. A. F. de O.; FERREIRA, N. S.; BORGES, W. L.; BUFALINO, L.; SOUZA, T. M. Recent investigations proposed alternatives for utilization of Açaí (Euterpe oleracea Mart.) fruit wastes, seeds, and lignocellulosic fibers. However, Açaí leaves may also be obtained without harvesti... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.