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Autoria: GODOY, R. C. B. de; DELIZA, R.; GHENO, L. B.; LICODIEDOFF, S.; FRIZON, C. N. T.; RIBANI, R. H.; SANTOS, G. G. dos Consumption of teas has been increasing around the world. In Brazil, mate tea, prepared from yerba mate ( Ilex paraguariensis ), is the most popular tea and its popularity is increasing due to the dev... ... |
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Autoria: DUARTE, M. M.; TOMASI, J. de C.; HELM, C. V.; AMANO, E.; LAZZAROTTO, M.; GODOY, R. C. B. de; NOGUEIRA, A. C.; WENDLING, I. O estudo objetivou analisar a influência da tosta da erva-mate nos teores de compostos bioativos de diferentes genótipos e a aceitação por consumidores de chá mate cafeinados e descafeinado. A influên... ... |
Autoria: MATTOS, B. D.; MISSIO, A. L.; CADEMARTORI, P. H. G. de; LIMA, E. A. de; MAGALHAES, W. L. E.; GATTO, D. A. This study presents the preparation of polypropylene composites filled with mixtures of household waste of mate-tea and eucalypt particles and aims to increase the economic value chain of mate-tea. Fi... ... |
Autoria: CADEMARTORI, P. H. G. de; MISSIO, A. L.; MATTOS, B. D.; GATTO, D. A.; MAGALHAES, W. L. E.; LIMA, E. A. de This study presents the preparation of polypropylene composites filled with mixtures of household waste of mate-tea and wood particles to increase the economic value chain of mate-tea, especially in L... ... |
Autoria: MOREIRA, A.; TEIXEIRA, W. G.; MARTINS, G. C. O objetivo deste trabalho foi avaliar a disponibilidade de B, Cu, Fe, Mn e Zn em solos com horizonte A antrópico (Terra Preta do Índio - TPI) da Amazônia Central com as soluções extratoras Mehlich 1 (... ... |
Autoria: OLIVEIRA, T. M. M.; SALVIANO, A. M.; MORAES, M. J. A. de; DUDA, G. P.; OLIVEIRA, F. de A. Este trabalho teve como objetivo avaliar quatro extratores químicos convencionais como: Mehlich- 1,Mehlich-3, DTPA-TEA e CaCl2 como indicadores da disponibilidade de cádmio para plantas de milho (Zea... ... |
Autoria: SILVA, J. K. da; BATISTA, A. G.; CAZARIN, C. B. B.; DIONISIO, A. P.; BRITO, E. S. de; BIASOTO, A. C. T.; MARÓSTICA JUNIOR, M. R. The consumption of berries has become a trend with confirmed health properties; however, fruit peels have been wasted despite their high concentrations of bioactive compounds. Tea made from jaboticaba... ... |
Autoria: HAMMERSCHMIDT, J. M.; CIPRIANO, R. R.; HELM, C. V.; ZUFFELLATO-RIBAS, K. C.; DESCHAMPS, C. Yerba mate tea is sold in liquid form after packaging or fresh after torrefaction. Both processes produce byproducts with potential for different applications, depending on their biochemical character... ... |
Autoria: FONTANA, A.; LOMBA, L. P. dos S. da; ASSIS, S. R. de; TOWESEND, V. de J.; RIBEIRO, I. da C.; SILVA, M. de F. da A matéria orgânica é um importante elemento para a separação e classificação de horizontes dos solos nos diversos sistemas taxonômicos, devido à relação com a morfologia, atributos químicos, físicos e... ... |
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