Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: DINIZ, W. J. DA S.; TIZIOTO, P. C.; COUTINHO, L. L.; CESAR, A. S. M.; GROMBONI, C. F.; NOGUEIRA, A. R. de A.; REGITANO, L. C. de A. Iron is essential to several biological processes, such as oxygen transport and lipid metabolism. In this study, the RNA sequencing technology (RNAseq) was adopted to identify differentially expressed... ... |
Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; DAVRIEUX, F.; GUYOT, B.; RIBEYRE, F.; SCHOLZ, M. B. dos S.; PEREIRA, L. F. P.; VAAST, P.; POT, D.; LEROY, T.; ANDROCIOLI FILHO, A.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. Coffee fruits grown in shade are characterized by larger bean size than those grown under full-sun conditions. The present study assessed the effects of shade on bean characteristics and sugar metabol... ... |
Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; CAVALARI, A. A.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; LEROY, T.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. In this study, we investigated more particularly the sucrose synthase (Susy: EC2.4.1.13) at the biochemical and molecular levels during the development of coffee fruits. In addition, feeding experimen... ... |
Autoria: CARVALHO, T. G.; ROSMAN, A. C.; GRAVITOL, C.; NOGUEIRA, E. de M.; BALDANI, J. I.; HEMERLY, A. S. Sugarcane is an economically important crop that is used for the production of fuel ethanol. Diazotrophic bacteria have been isolated from sugarcane tissues, without causing visible plant anatomical c... ... |
Autoria: DANTAS, B. F.; REIS, R. C. R.; MATIAS, J. R.; RAMOS, D. L. D.; ARAUJO, G. G. L. de This work aimed to evaluate the possibility of production of Caatinga tree seedlings with biosaline agriculture, through the study of metabolism seeds subjected to salted and/or biosaline water. |
|
Autoria: DANTAS, B. F.; RIBEIRO, R. C.; MATIAS, J. R.; ARAUJO, G. G. L. de The production of seeds and seedlings by these species is of utmost importance to prevent a loss of biodiversity of the Caatinga, a unique and exclusively Brazilian biome. Biosaline agriculture is con... ... |
Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; BOTTCHER, A.; POT, D.; PEREIRA, L. F. P.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. Sucrose is one of the compounds in the raw coffee bean that has been identified as an important precursor of coffee flavour and aroma. In order to increase our knowledge of sucrose metabolism in coffe... ... |
Autoria: DANTAS, B. F.; RIBEIRO, L. de S.; SILVA, A. P. da; LUZ, S. R. de S. The objective of this work was to evaluate the correlation between weather conditions and sugar metabolism during two consecutive growing seasons. |
Autoria: DEQUIGIOVANNI, G.; QUECINI, V.; RITSCHEL, P. S. Grape flavonoids, especially anthocyanins, are important contributors to color, taste, antioxidant and nutraceutical properties ? such as protection against cardiovascular diseases and cancer ? for fr... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.