Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; DAVRIEUX, F.; GUYOT, B.; RIBEYRE, F.; SCHOLZ, M. B. dos S.; PEREIRA, L. F. P.; VAAST, P.; POT, D.; LEROY, T.; ANDROCIOLI FILHO, A.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. Coffee fruits grown in shade are characterized by larger bean size than those grown under full-sun conditions. The present study assessed the effects of shade on bean characteristics and sugar metabol... ... |
Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; CAVALARI, A. A.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.; LEROY, T.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. In this study, we investigated more particularly the sucrose synthase (Susy: EC2.4.1.13) at the biochemical and molecular levels during the development of coffee fruits. In addition, feeding experimen... ... |
Autoria: CASTAGNINO, D. de S.; HüRTER, C. J.; RIVERA, A. R.; LIMA, L. D. de; SILVA, H. G. de O.; BIAGIOLI, B.; RESENDE, K. T. de; TEIXEIRA, I. A. M. de A. Abstract: The objective of this study was to evaluate the mobilization of nutrients in goats of different gestation types and pregnancy stages. Forty-four Saanen and Oberhasli goats were studied. The... ... |
Autoria: DANTAS, B. F.; REIS, R. C. R.; MATIAS, J. R.; RAMOS, D. L. D.; ARAUJO, G. G. L. de This work aimed to evaluate the possibility of production of Caatinga tree seedlings with biosaline agriculture, through the study of metabolism seeds subjected to salted and/or biosaline water. |
Autoria: DANTAS, B. F.; RIBEIRO, R. C.; MATIAS, J. R.; ARAUJO, G. G. L. de The production of seeds and seedlings by these species is of utmost importance to prevent a loss of biodiversity of the Caatinga, a unique and exclusively Brazilian biome. Biosaline agriculture is con... ... |
Autoria: GEROMEL, C.; FERREIRA, L. P.; BOTTCHER, A.; POT, D.; PEREIRA, L. F. P.; LEROY, T.; VIEIRA, L. G. E.; MAZZAFERA, P.; MARRACCINI, P. Sucrose is one of the compounds in the raw coffee bean that has been identified as an important precursor of coffee flavour and aroma. In order to increase our knowledge of sucrose metabolism in coffe... ... |
Autoria: DANTAS, B. F.; RIBEIRO, L. de S.; SILVA, A. P. da; LUZ, S. R. de S. The objective of this work was to evaluate the correlation between weather conditions and sugar metabolism during two consecutive growing seasons. |
Autoria: DEQUIGIOVANNI, G.; QUECINI, V.; RITSCHEL, P. S. Grape flavonoids, especially anthocyanins, are important contributors to color, taste, antioxidant and nutraceutical properties ? such as protection against cardiovascular diseases and cancer ? for fr... ... |
Autoria: SILVA, G. A. da; BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; AGUSTINI, B. C.; MELLO, L. M. R. de; VALENTE, P. The indiscriminate use of pesticides on grape crops is harmful for consumers´ healthin “in natura” consumption and in the ingestion of wine and grape juice. During winemaking, a rapid and efficient fe... ... |
Autoria: CAMPECHE, D. F. B.; ANDRADE, D. H. de H.; SILVA, J. F.; MELO, J. F. B.; BEZERRA, R. de S. This study aimed to analyze the effect of mango meal, a non-starch polysaccharide, as a carbohydrate source on the metabolism plasticity and performance indicators for hybrid surubim (Pseudoplatystoma... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.