Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: MENDES, J. F.; NORCINO, L. B.; MANRICH, A.; OLIVEIRA, T. J. P. de; MENDES, R. F.; MATTOSO, L. H. C.

Colorimetric films incorporated with anthocyanins as an indicator for freshness monitoring have aroused growing interest recently. The pH-sensing colorimetric film were developed based on pectin (HM),... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: RIBEIRO, L. de O.; BRITO, M. O. de; FREITAS, S. P.; MATTA, V. M. da; JUNG, E. P.; KUNIGAMI, C. N.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: QUECINI, V. M.; ALVES, A. C.; OLIVEIRA, C. A.; ARAGÃO, F. J. L.; RECH FILHO, E. L.; ALMEIDA, E. R. P.; GANDER, E. S.; VIEIRA, M. L. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2006

Autoria: OLIVEIRA, W. Q. DE; ARAÚJO, A. W. DE O.; WURLITZER, N. J.; BASTOS, M. do S. R.; FURTADO, R. F.

O óleo da polpa de Pequi, também conhecido como óleo de pequi (PO), é um bioativo promissor para a indústria de alimentos, e a coacervação complexa é um método simples de encapsulamento para melhorar... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: REIS, C. C.; FREITAS, S. P.; LORENTINO, C. M. A.; FAGUNDES, T. DA S. F.; MATTA, V. M. da; SANTOS, A. L. S. DOS; MOREIRA, D. L. L. T.; KUNIGAMI, C. N.; JUNG, E. P.; RIBEIRO, L. DE O.

The present work aimed to obtain bioproducts from Passiflora cincinnata seeds, the Brazilian Caatinga passion fruit, as well as to determine their physical, chemical and biological properties. The see... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: FADINI, A. L.; ALVIM, I. D.; RIBEIRO, I. P.; RUZENE, L. G.; SILVA, L. B. da; QUEIROZ, M. B.; MIGUEL, A. M. R. de O.; CHAVES, F. C. M.; RODRIGUES, R. A. F.

It is widely reported in the literature that polyunsaturated fatty acids (PUFAs) have positive effects on human health, therefore it is important to have alternatives to their direct addition into foo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: BRITO, G. O.; REIS, B. C.; FERREIRA, E. A.; JUNQUEIRA, N. T. V.; SÁ-BARRETO, L. C. L.; MATTIVI, F.; VRHOVSEK, U.; GRIS, E. F.

Abstract: Taperebá (Spondias mombin L.) is a native species of the Brazilian Cerrado that has shown important characteristics such as a significant phenolic compound content and biological activities.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: REICHEN, C.; MENEGUZZI, M.; COLDEBELLA, A.; HECK, A.; KICH, J. D.

Control of Salmonella sp. in swine production undergoes a systemic vision of the problem, and an integrated program focused on the main stages of production. Control measures at the stage of primary a... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: LUCIZANI, A. C.; ARANTES, M. S. T.; LIMA, V. V. C.; APARÍCIO, R. R.; PETERSOHN JUNIOR, E.; PANIZ, O. G.; MAGALHAES, W. L. E.; SERBENA, J. P. M.

In the quest to enhance filtration system performance and remove microscopic particles, researchers are increasingly interested in affordable materials made from renewable sources with low environment... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.