Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: GONÇALVES, L. C.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; RODRIGUES, J. A. S. Introdução; Local e época de semeadura para produção e silagem de girassol; Rendimento forrageiro; Ponto de ensilagem do girassol; Valor nutritivo da silagem de girassol; Uso de aditivos na ensilagem... ... |
Autoria: HASHIMOTO, J. M.; SCHMIELE, M.; NABESHIMAM, E. H. Cowpea grains are nutritious and beneficial to health, contain about 25% of proteins, in addition to carbohydrates, vitamins, minerals, and bioactive compounds. Soaking the beans followed by cooking r... ... |
Autoria: SILVA, I. C. V.; SILVA, K. J. D. e; HASHIMOTO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; GALDEANO, M. C.; ROCHA, M. de M. Cowpea is grown mainly in regions with a hot semi-arid climate, where other pulses do not develop satisfactorily. It is the 4th most produced pulse in the world, thus supplying the domestic and export... ... |
Autoria: COSTA, R. G.; ANDREOLA, K.; MATTIETTO, R. de A.; FARIA, L. J. G. de; TARANTO, O. P. Açai is a nutritious and energetic food that demonstrated antioxidant activity and cardioprotective properties. However, since açai is a very perishable raw material, studies for its preservation are... ... |
Autoria: CONCEIÇÃO, A. A.; MENDES, T. D.; MENDONCA, S.; QUIRINO, B. F.; ALMEIDA, E. G. de A.; SIQUEIRA, F. G. de There is an urgent need for improvements in animal production, particularly for ruminants, such that more sustainable and efficient processes are developed for obtaining more nutritious and efficient... ... |
Autoria: CARVALHO, C. de O.; TOMAZZONI, G. C.; CARVALHO, G. R. RESUMO- Este artigo tem por objetivo apresentar as estratégias de comercialização da Associação de Agricultura Familiar e Agroecológica de São João del-Rei (AAFAS), realizada através da plataforma de... ... |
Autoria: PUNTEL, L. A.; BOLFE, E. L.; MELCHIORI, R. J. M.; ORTEGA, R.; TISCORNIA, G.; ROEL, A.; SCARAMUZZA, F.; BEST, S.; BERGER, A. G.; HANSEL, D. S. S.; DURÁN, D. P.; BALBOA, G. R. Abstract. Digital agriculture (DA) can contribute solutions to meet an increase in healthy, nutritious, and affordable food demands in an efficient and sustainable way. South America (SA) is one of th... ... |
Autoria: PUNTEL, L. A.; BOLFE, E. L.; MELCHIORI, R. J. M.; ORTEGA, R.; TISCORNIA, G.; ROEL, A.; SCARAMUZZA, F.; BEST, S.; BERGER, A. G.; HANSEL, D. S. S.; PALACIOS, D. D.; BALBOA, G. Abstract. A rapidly growing population in a context of land and water scarcity, and climate change has driven an increase in healthy, nutritious, and affordable food demand while maintaining the curre... ... |
Autoria: PINHO, L. de; ALMEIDA, A. C.; COSTA, C. A.; PAES, M. C. D.; GLÓRIA, M. B. A.; SOUZA, R. M. The physicochemical characteristics of the cherry tomato cultivated in organic and conventional production systems and harvested at either 30 or 45 days of cropping were evaluated using a randomized,... ... |
Autoria: PONTES JÚNIOR, V. de A.; MELO, P. G. S.; PEREIRA, H. S.; BASSINELLO, P. Z.; MELO, L. C. Gastrointestinal health is of great importance due to the increasing consumption of functional foods, especially those concerning diets rich in fiber content. The common bean has been valorized as a... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.