Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: MIELE, A.; RIZZON, L. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de; GIANELLO, C. Demand for organic products is intensified in many countries each year. Following this trend, Brazil produces increasing volumes of organic grape juice. In this way, a survey of organic grape juices m... ... |
Autoria: HIGASHIKAWA, F. S.; SILVA, C. A.; BETTIOL, W. Uma diversidade de resíduos orgânicos, oriundos das atividades humanas, é gerada diariamente e demanda pesquisas para avaliar a viabilidade técnica, econômica e ambiental do seu uso agrícola. A caract... ... |
Autoria: SILVA, R. de O.; SCORZA JUNIOR, R. P.; BONFÁ, M. R. L.; CAMPANARI, M. F. Z.; MENDES, I. de C. ABSTRACT: Organic residues from sugarcane crop and processing (vinasse, boiler ash, cake filter, and straw) are commonly applied or left on the soil to enhance its fertility. However, they can influen... ... |
Autoria: HECK, D. W.; GHINI, R.; BETTIOL, W. The use of organic residues in agriculture can contribute for the management of plant diseases and soil fertility. However, their effects are poorly understood for banana Fusarium wilt (FW), caused by... ... |
Autoria: PRIMO, A. A.; LUSTOSA FILHO, J. F.; MAROTA, H. B.; TONUCCI, R. G.; SILVA, I. R. da; OLIVEIRA, T. S. de Soil organic matter (SOM) is the main pathway of carbon (C) input to the soil with the decomposition of shoot residues, roots and their exudates. The objective was to evaluate the contribution of diff... ... |
Autoria: PEREIRA, M. S.; BLUM, J.; SOUZA, H. A. de; TANIGUCHI, C. A. K. Decomposition kinetic of applied compost in soil depends on the decomposition rate coefficient (k), environmental conditions and the interactions with soil. However, studies with the aim of determinin... ... |
Autoria: MIELE, A.; RIZZON, L. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de COnsidering the perspective to have an increase in number of growers and area of grapes cultivated under organic system is the State of Rio Grande do Sul, Brazil, this research had the objective to ev... ... |
Autoria: HANSEL, F. A.; BULL, I. D.; EVERSHED, R. P. A methodology is presented for the determination of dihydroxy fatty acids preserved in the ‘bound’ phase of organic residues preserved in archaeological potsherds. The method comprises saponification,... ... |
Autoria: PIGATIN, L. B. F.; SILVA, W. T. L. da; BORSATO, A. V.; ALMEIDA, T. L. de; MARTELLI, L. F. de A.; MILORI, D. M. B. P.; MARTIN NETO, L.
|
Autoria: FAVORETTO, L. B.; SILVA, W. T. L. da; BORSATO, A. V.; PEREIRA, F. M. V.; MARTIN NETO, L.
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.