Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: SILVA, L. A. da; TEIXEIRA, S. C. G.; PEREZ, D. V.; MARQUES, M. R. da C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: ALHO, C. F. B. V.; CROSS, A.; SOHI, S.; RODRIGUES, R. C.; NOVOTNY, E. H.; MAIA, C. M. B. de F.; LELIS, R. C. C.

Although biochar is often regarded lized into carbon dioxide. However, it is unclear how much of this material is rapidly oxidized, that is, how much remain in the soil for NQPIGTRGTKQFU'ƑQTVUJCX... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: ALHO, C. F.; NOVOTNY, E. H.; MAIA, C. M. B. de F.; LIMA, E. A. de; HANSEL, F. A.

The aim of this study was to promote the chemical oxidation of Eucalyptus benthamii charcoal, intending the formation of functional groups attached to the charcoal?s condensed aromatic structure.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: LAZZAROTTO, S. R. da S.; BET, C. D.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E.

Introduction. Native starches are the most consumed polysaccharides in human diet. They are used in several industries as food, textile, pharmaceutic, etc. However due to some limitations starches sho... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: CERQUEIRA, W. V.; RITTL, T. F.; PINHEIRO, M. A.; PEREIRA NETTO, A. D.; NOVOTNY, E. H.

Pyrogenic carbon (PyC) has a high potential to soil carbon sequestration. Among the methods used to quantify PyC, the method of benzene polycarboxilic acids (BPCA) is well-established. The oxidation s... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: ALHO, C. F. B. V.; CROOS, A.; SOHI, S.; ESTRADA, R. A.; NOVOTNY, E. H.; MAIA, C. M. B. de F.; LELIS, R. C. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: ALHO, C. F. B. V.; NOVOTNY, E. H.; MAIA, C. M. B. de F.; AZEVEDO, E. L. de; HANSEL, F. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: GOMES, I. A.; GOMES, F. dos S.; FREITAS-SILVA, O.; SILVA, J. P. L. da

Low-acid mayonnaise produced with raw egg is a product rich in oil, almost a home-made product, but it is susceptible to lipid oxidation and microbial contamination by Salmonella Enteritidis, which re... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: MORES, R.; KUNZ, A.; CHINI, A.; STEFFENS, J.; DALLAGO, R. M.

RESUMO: O presente estudo trata da aplicação da eletro-oxidação como uma alternativa de remoção da amônia que permanece no efluente da suinocultura pré-tratada por eletrocoagulação. O efluente utiliza... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: SILVA, M. A. R. da; GIL, J. C.; TORRES, J. A.; SILVA, G. T. S. T.; GABRIEL FILHO, J. B.; VICTÓRIA, H. F. V.; KRAMBROCK, K.; TEIXEIRA, I. F.; RIBEIRO C.

ABSTRACT: Methane conversion to valuable chemicals is a highly challenging and desirable reaction. Photocatalysis is a clean pathway to drive this chemical reaction, avoiding the high temperature and... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.