Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: PASCOAL, G. de F. L.; ABREU, J. P. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; MORÁSTICA JÚNIOR, M. R.; MOREIRA, R. F. A.; FANARO, G.; TEODORO, A. J.

There is little knowledge about the phenolic compounds of hybrids grape cultivars reported in literature. This work aimed to characterize the bioactive and volatile compounds from new hybrids grape cu... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: MIELE, A.; FLORES, C. A.; FILIPPINI ALBA, J. M.

The objective of this work was to establish the effect of three taxonomic classes of soil, i. e., Argissolo (Ultisol), Cambissolo (Inceptisol) and Neossolo (Entisol), on the phenolic compounds of wine... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: RODRIGUES, C. M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: RODRIGUES, C. M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: SILVEIRA, R. da S.; LEAL, G. C.; DAL MOLIN, T. D.; FACCIN, H.; GOBO, L. A.; SILVEIRA, G. D. da; SOUZA, M. T. da S.; LAMEIRA, O. A.; CARVALHO, L. M. de; VIANA, C.

This work describes the chemical characterization of extracts of Jatropha gossypiifolia (from Amazonia region) concerning the presence of phenolic and triterpenic compounds using Ultra High Perfomance... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: LIMA, C. S.; PEREIRA, M. H.; ALEMÁN GAINZA, Y.; HOSTE, H.; REGASINI, L. O.; CHAGAS, A. C. de S.

Due to high prevalence and large pathogenicity, Haemonchus contortus is the main gastrointestinal nematode in tropical and subtropical regions. This species is responsible for severe economic losses t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: PRESTES, A. A.; ANDRADE, D. R. M.; CANELLA, M. H. M.; HAAS, I. C. da S.; HELM, C. V.; GOIS, J. S. de; BLOCK, J. M.; WANDERLEY, B. R. da S. M.; AMBONI, R. D. de M. C.; CRUZ, A. G. da; PIMENTEL, T. C.; PRUDENCIO, E. S.

Cold-pressed guabiroba juice was subjected to block freeze concentration. The best process efficiency (PE) was obtained for the first stage of freeze concentration compared to the second stage (C2; 57... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: SILVA, I. S.; CORREA, L. C.; BARROS, A. P. A.; BIASOTO, A. C. T.

Thermovinification is a winemaking practice that replaces traditional maceration, used to increase the phenolic compound content of red wines, and is applied to the vinification of grapes that did not... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: SILVA-JAMES, N. K.; FERREIRA, M. J. A.; NOGUEIRA, R. I.; FREITAS, S. P.; NASCIMENTO, L. da S. de M. do

Pomegranate seed oil (PSO), even though highly sensitive to oxidation, has been extensively studied due to its bioactive potentials, assigned to the punicic acid, a polyunsaturated fatty acid, and sev... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: CAVALCANTE, M. de A.; OLIVEIRA, J. dos S.; BARRETO, M. S. da S.; PINHEIRO, L. P.; CANTUÁRIA, P. de C.; BORGES, W. L.; SILVA, G. A. da; SOUZA, T. M. de

Background: The Amazonian Region has a variety of medicinal plants with bioactive compounds, whose characterization could present the potential for sustainable development. Objectives: A method for se... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.