Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: NOBILE, P. M.; QUECINI, V.; BAZZO, B.; QUITERIO, G.; MAZZAFERA, P.; COLOMBO, C. A. The present work aimed to study the control of the biosynthesis of the antinutritional factor phytate and its associated Fe-rich protein family, ferritin, in coffee. Phytate has the ability to chelate... ... |
Autoria: VIEIRA, E. C.; NOGUEIRA, A. R. de A. A flow injection spectrophotometric procedure with enzymatic hydrolysis was developed for determination of orthophosphate, phytate and total phosphorus in cereal samples. Phosphorus species were extra... ... |
Autoria: CATALAN, A. A. da S.; KRABBE, E. L.; AVILA, V. S. de; LOPES, L. dos S.; NUNES, A. P.; MORES, M. A. Z.; ROLLI V. F. B.; XAVIER, E. G. X. ABSTRACT: In order to evaluate the efficiency of phytase in diets with low and high phytate phosphorus (PP) content, as a consequence of wheat bran inclusion, on the relative weight of organs, intesti... ... |
|
Autoria: OLIVEIRA, A. M. C.; JEAN, A.; SILVA, K. J. D. e; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R.; FRANCO, L. J. D.; ROCHA, M. de M. Cowpea is a socioeconomically important legume in the Northeast region of Brazil, and the most grown and consumed type of bean, representing the main source of low-cost vegetable protein for rural and... ... |
Autoria: CARRIJO, J.; LAFAYETTE, P.; VIANNA, G. R.; ARAGÃO, F.; PARROTT, W.
|
Autoria: PINTO, C. A; SCHAFFERT, R. E.; ALVES, V. M. C.; GOMES, E. A.; CARNEIRO, N. P.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; RAPOSEIRA, R.; GOMES, P.; GUIMARAES, P. S.; LANA, U. G. P.; MARRIEL, I. E.
|
Autoria: NUNES, A. C. S.; VIANNA, G. R.; CUNEO, F.; AMAYA-FARFÁN, J.; CAPDEVILLE, G. de; RECH FILHO, E. L.; ARAGÃO, F. J. L.
|
Autoria: FELBERG, I.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; DELIZA, R.; FREITAS, S. C. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; STEPHAN, M. P.; JESUS, M. S. C. de; GONCALVES, E. B.; ANTONIASSI, R. Soymilk is one of the most available beverages, an alternative to dairy milk and is recognized for its nutritional value. The nutritional quality, the presence of anti-nutritional factors, isoflavones... ... |
Autoria: BENTO, J. A. C.; RIBEIRO, P. R. V.; BASSINELLO, P. Z.; SOUZA NETO, M. A. de; CARVALHO, R. N.; BRITO, E. S. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. This study evaluated the changes caused by cooking presoaked aged carioca beans in the autoclave steam, focusing on its bioactive components, antioxidant activity, and nutritional compounds. Additiona... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.