Search Publications
Filter by:
Author(s): FERNANDES, E. T. M. B.; MACIEL, V. T.; SOUZA, M. L. de; FURTADO, C. de M.; WADT, L. H. de O.; CUNHA, C. R. da This study proposes the formulation of a mixed fruit nectar using two raw materials from the Amazon region, açaí and cupuaçu, which is an interesting way to add value to this type of product. Addition... ... |
Author(s): SIVIERO, A.; SOUZA, J. M. L. de; MENDONÇA, H. A. de; NASCIMENTO, G. C. do; CUNHA, E. T. Esta publicação traz informações técnicas sobre a BRS Colonial, cultivar de mandioca para mesa. |
Author(s): SIVIERO, A.; MENDONÇA. H. A. de; NASCIMENTO, G. C. do; SOUZA, J. M. L. de; CUNHA, E. T. Esta publicação traz informações técnicas sobre a BRS Caipora, cultivar de mandioca para mesa. |
Author(s): MELO, T. R. de; FERREIRA, R. R. M.; NAVROSKI, D.; FELTRAN, C. T. M.; TAVARES FILHO, J. Purpose: Sugarcane vinasse is generated in large amounts and can be utilized to improve soil attributes, especially in areas degraded by burns. The aim of the present study was to evaluate the effects... ... |
Author(s): ALVARES, V. de S.; SOUZA, J. M. L. de; NEGREIROS, J. R. da S. O trabalho teve como objetivo caracterizar duas espécies de Curcuma coletadas em Cruzeiro do Sul, Acre, para fins alimentícios. Rizomas das espécies Curcuma longa e Curcuma zedoaria foram colhidos em... ... |
Author(s): ALVARES, V. de S.; SALMAN, A. K. D.; FELISBERTO, F. A. V.; MADRUGA, A. L. S.; MACIEL, V. T.; SILVA, S. F. da O objetivo deste trabalho foi avaliar o efeito da fervura do resíduo da extração da semente da pupunha sobre as características químico-bromatológicas. Amostras foram obtidas no RECA, Distrito de Nova... ... |
Author(s): LIMA, M. E. C. de; CAVALCANTE NETO, W. T.; MONTEIRO, A. F. M.; FAZOLIN, M. O gênero Piper inclui espécies que se caracterizam pela produção de óleos essenciais de interesse na indústria farmacêutica e de biocidas, destacando-se o óleo essencial de P.aduncum (OEPA), rico em d... ... |
Author(s): NOGUEIRA, R. M.; ALVARES, V. de S.; RUFFATO, S.; LOES, R. P.; SOUSA E SILVA, J. de The Brazil-nut, also known as Para-nut, is widely used as food and in cosmetic industries. The seeds are rich in lipids and protein, and also present a considerable amount of selenium. Limited researc... ... |
Author(s): RODRIGUES, T. E.; SILVA, J. M. L. da; VELOSO, C. A. C.; AMARAL, E. F. do; GAMA, J. R. N. F.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de Este trabalho identificou Alissolos no Estado do Acre visando sua caracterização morfológica, física e química. |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.