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Author(s): NHAM, N. T.; FREITAS, S. T. de; MACNISH, A. J.; CARR, K. M.; KIETIKUL, T.; GUILATCO, A. J.; JIANG, C.-Z.; ZAKHAROV, F.; MITCHAM, E. J.

The capacity of European pear fruit (Pyrus communis L.) to ripen after harvest develops during the final stages of growth on the tree. The objective of this study was to characterize changes in Bartle... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): NUNES, M. Z.; BOFF, M. I. C.; SANTOS, R. S. S. dos

A cultura da pereira sofre com o ataque de várias pragas, as quais são um constante desafio ao pomicultor. O reconhecimento das pragas e seus danos característicos são essenciais para a realização de... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): GALARÇA, S. P.; LIMA, C. S. M.; SILVEIRA, G. da; RUFATO, A. de R.

Objetivou-se, no presente trabalho, através de correlação de Pearson e análise de trilha, identificar variáveis para caracterizar porta-enxertos ananizantes para a cultura da pereira (Pyrus communis L... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): SETE, P. B.; PAULA, B. V. da; KULMANN, M. S. de S.; RUFATO, A. de R.; ROZANE, D. E.; HINDERSMANN, J.; KRUG, A. V.; BRUNETTO, G.

Genetic improvement programs for pear trees in Brazil are characterized by rootstock (hypobiotic) selection mainly considering physiological attributes such as vigor, breakage of dormancy, propagation... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): MARAFON, A. C.; HERTER, F. G.; IUCHI, T.; HAWERROTH, F. J.

A pereira apresenta dominância acrotônica, o mesmo que ocorre na macieira, ou seja, os ramos crescem continuamente no sentido vertical. Os ramos mais novos, situados na parte superior do dossel, apres... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2008

Author(s): ZUCOLOTO, M.; ANTONIOLLI, L. R.; SIQUEIRA, D. L.; CZERMAINSKI, A. B. C.; SALOMÃO, L. C. C.

The aim of this study was to determine the conditioning temperature period for inducing uniform ripening of ‘Abate Fetel’ pears as well as to determine the maximum storage period with no quality loss.... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): LIMA, C. S. M.; RUFATO, A. de R.; FACHINELLO, J. C.; ANDRADE, S. B.; GAUTÉRIO, G. R.

O objetivo, neste trabalho, foi avaliar as características morfológicas das flores, produção e germinação in vitro de grãos de pólen de pereira e marmeleiro. Flores em estágio de pré-floração foram co... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): ANTONIOLLI, L. R.; CZERMAINSKI, A. B. C.; ZUCOLOTO, M.; SIQUEIRA, D. L.

Internal browning is an important disorder in pear fruit which can lead to economic losses. Pears (Pyrus communis L. cv. Bartlett) were harvested at early harvest maturity of 90 N from a commercial or... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): FAORO, I. D.; SEZERINO, A. A.; PASA, M. da S.; ARGENTA, L. C.; FIORAVANÇO, J. C.; OLIVEIRA, P. R. D. de

O cultivar de pereira ?Packham?s Triumph? é descrito nesse trabalho quanto a origem, adaptação climática e botânica e características agronômicas. Também são apresentados os principais aspectos morfol... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): PASINI. J; ANTONIOLLI, L. R.; BENDER, R. J.

Pears have a very sensitive epidermis and are prone to signal mechanical blemishes, which result in reduced visual quality and low consumer acceptance. The objective of this work was to identify criti... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2017

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