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Autoria: GODOY, R. C. B. de; FERREIRA, C. de L. F.; NADOLNY, J. M.; CARDARELLI, H. R.; SANTOS, F. P.; LEONEL, M. “Pinhão”, the seed of Araucaria angustifolia, is an important food, being part of the eating habits of Indigenous communities. In this study, we evaluated the oligosaccharide content, resistant starch... ... |
Autoria: BENTO, J. A. C.; MORAIS, D. K.; BERSE, R. S. de; BASSINELLO, P. Z.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M. S. This study verified if cooking presoaked beans in the steam of autoclave improves the pasting properties, texture profile, water-solubility (WSI), emulsifying capacities of aged carioca bean' flours.... ... |
Autoria: BARANZELLI, J.; KRINGEL, D. H.; MALLMANN, J. F.; BOCK, E.; EL HALAL, S. L. M.; PRIETTO, L.; ZAVAREZE, E. da R.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G.
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Autoria: SILVA, A. de S. da; LUCENA, C. C. de; ALMEIDA, C. O. de A variedade ?BRS Kiriris?, resistente à podridão de raízes, uma das principais doenças que afeta a cultura da mandioca na região Nordeste do Brasil, foi lançada pelo programa de melhoramento genético... ... |
Autoria: SILVA, A. de S. da; LUCENA, C. C. de; ALMEIDA, C. O. de A variedade BRS Kiriris, resistente à podridão de raízes, uma das principais doenças que afeta a cultura da mandioca na região Nordeste do Brasil, foi lançada pelo programa de melhoramento genético da... ... |
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Autoria: BRAZ, F. S. S.; CRUZ, A. A.; PAIS, F.; OLIVEIRA, G.; NICIURA, S. C. M.; BEECH, R.; MOLENTO, M. B.; PRICHARD, R.
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Autoria: VASCONCELLOS, R. L. F.; ZUCCHI, T.; SILVA, F. S. P. da; SANTOS, S. N.; SOUZA, D. T.; MELO, I. S. de Because of the environmental problems from global warming, the search for microorganisms that promote plant growth under drought and salt conditions is becoming inevitable. A Gram negative bacterium,... ... |
Autoria: MALAFATTI, J. O. D.; RUELLAS, T. M. O.; SCHILDT, L. F. L.; DOMINGUES, M. A.; MARINHO, B. S.; MEIRELLES, M. R.; PARIS, E. C. Filmes biodegradáveis vêm sendo estudados devido ao baixo impacto negativo ao meio ambiente em relação às poliolefinas, sendo possível o emprego em diversos campos, como embalagens, agricultura, farmá... ... |
Autoria: SIQUEIRA, G. L. de A. de; LAZZAROTTO, S. R. da S.; HORNUNG, P. S.; LOURENÇON, T. V.; SILVEIRA, A. C. da; SCHNITZLER, E.; LAZZAROTTO, M. O amido é o polissacarídeo mais abundante presente em plantas, composto por amilose e amilopectina. O amido de milho ceroso apresenta somente amilopectina. A modificação do amido é recomendada para me... ... |
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