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Autoria: SANTOS, I. H. V. da S.; SILVA, M. B. N. da; MENEZAS, G. M. de; OLIVEIRA, T. W. de; SANTOS, M. R. A. dos; AZEVEDO, M. S. de

Celiac disease is a condition in which genetically predisposed people have an autoimmune reaction to gluten proteins found mainly in wheat. Celiac disease patients have few and expensive options of gl... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: TEIXEIRA, C. E. F.; FONTANELI, R. S.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: PEREIRA, A. M. de S.; SILVA, G. dos S.; ALMEIDA, R. D.; SALLES, H. O.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A.

Sazetak: The effects of Lactobacillus casei BGP93 used as adjunct culture on the physicochemical, textural and sensory characteristics of a dairy beverage processed with goat Coalho cheese whey powder... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: LOBO, C. M. de O.; TORREZAN, R.; FURTADO, A. A. L.; ANTONIASSI, R.; FREITAS, D. de G. C.; FREITAS, S. C. de; PENTEADO, A. L.; OLIVEIRA, C. S. de; CONTE JUNIOR, C. A.; MÁRSICO, E. T.

This study developed a technique for the preparation of pate from cachapinta (Pseudoplatystoma sp) waste. For this, frozen minced cachapinta fish was crushed in a mini cutter and homogenized with all... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: VERÍSSIMO, C. M.; ALCANTARA, R. L.; ANDRADE LIMA, L. L. DE; PEREIRA, G. E.; MACIEL, M. I. S.

This study evaluated the correlation between the chemical composition of red wines and the sensory perception of the products. The visual, gustatory and flavour attributes of eight samples of tropical... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: OLIVEIRA, L. de L. de; ORLANDIN, L. C. de; AGUIAR, L. A. de; QUEIROZ, V. A. V.; ZANDONADI, R. P.; BOTELHO, R. B. A.; FIGUEIREDO, L. F. de A.

Although whole grain (WG) sorghum is affordable and a healthier alternative to gluten-free pastas (GFPa), sorghum diversity requires evaluation for application in pasta. We aimed to develop GFPa using... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: SILVA, B. S. G. DA; TORREZAN, R.; FREITAS, D. de G. C.; OLIVEIRA, A. H.; TEIXEIRA, N. S.; MATTOS, C. T. G. B.; FERREIRA, J. C. S.; SILVA, L. F. M. da; ARAUJO, F. P. de; MATTA, V. M. da

The objective of this study was evaluate the acceptance of a chutney sauce based of the Caatinga passion fruit.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: CASTRICINI, A.; SANTOS, L. O.; DELIZA, R.; RODIGUES, M. G. V.; COELHO, E. F.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: SILVA, G. G.; OLIVEIRA, J. B. de; OLIVEIRA, V. de S.; ARAÚJO, A. J. de B.; NASCIMENTO, R. L.; BIASOTO, A. C. T.; BORGES, R. M. E.; PEREIRA, G. E.

The purpose of this study was to evaluate by sensory analyses the consumer acceptance of tropical grape juices made with the cultivars 'BRS Cora' and 'IsabelPrecoce' and their blends. The grapes were... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: ZUCOLOTO, M.; SIQUEIRA, D. L.; ANTONIOLLI, L. R.; CZERMAINSKI, A. B. C.

he quality of fruits is a condition to satisfy the consumers. Consumer satisfaction is attained when the harvesting, storage and retail periods are adequately performed.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

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