Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: TIZIOTO, P. C.; GROMBONI, C. F.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, M. M. de; MUDADU, M. de A.; THOLON, P.; ROSA, A. do N.; TULLIO, R. R.; MEDEIROS, S. R. de; NASSU, R. T.; REGITANO, L. C. de A. Calcium (Ca) and potassium (K) are essential nutrients in animal nutrition. Furthermore, the Ca content can influence meat tenderness because it is needed by the proteolytic systemof calpains and calp... ... |
Autoria: LOBO-JR, A. R.; DELGADO, E. F.; MOURÃO, G. B.; PEDREIRA, A. C. M. S.; BERNDT, A.; DEMARCHI, J. J. A. A. Attempts to improve beef tenderness through supplementation with dietary vitamin D3 have been challenged by null results and negative impacts on animal performance and carcass traits. Because vitamin... ... |
Autoria: TIZIOTO, P.; GASPARINI, G.; SOUZA, M. M.; MUDADU, M. de A.; COUTINHO, L. L.; MOURÃO, G. B.; THOLON, P.; MEIRELLES, S. L. C.; TULLIO, R. R.; ROSA, A. do N.; ALENCAR, M. M. de; MEDEIROS, S. R.; SIQUEIRA, F.; FEIJO, G. L. D.; NASSU, R. T.; REGITANO, L. C. de A. The potassium inwardly rectifying channel, subfamily J, member 11 (KCNJ11) gene was investigated as a candidate for meat tenderness based on the effects reported on muscle for KCNJ11 gene knockout in... ... |
Autoria: DINIZ, W. J. da S.; TIZIOTO, P.; MOKRY, F. B.; MUDADU, M. de A.; REGITANO, L. C. de A. Meat tenderness is the key factor for consumer acceptance. It is known that this trait is at least moderately heritable, so the understanding of its genetic architecture can contribute to the developm... ... |
Autoria: MAGNABOSCO, C. de U.; CASTRO, L. M. de; LOPES, F. B.; EIFERT, E. da C.; OLIVEIRA COSTA, M. F. DE; MAMEDE, M. M. S.; REGITANO, L. C. de A.; TULLIO, R. R.; NASSU, R. T.; PRADO, C. S.; ROSA, G. J. de M.; SAINZ, R. D. Neste estudo, 460 bovinos da raça Nelore Mocho foram avaliados em três abates. Foram mantidos em condições semelhantes até o abate comercial, com idade entre 22 e 26 meses. Realizaram-se análises feno... ... |
Autoria: REIS, S. F. DOS; MEDEIROS, S. R. de; TORRES JUNIOR, R. A. de A.
|
Autoria: CASTRO, L.; MAGNABOSCO, C. de U.; GONZALEZ, R. D. S.; FARIA, C.; LÔBO, R.; NAKAGAWA, A.; LOPES, F. Growth, carcass and tenderness data from 415 Polled Nellore animals were analyzed in order to estimate the genetic correlations between tenderness (WBSF) and growth (ILW, FLW and ADG) and carcass (BF,... ... |
Autoria: FERNANDES JÚNIOR, G. A.; LOBO, R. N. B.; MADRUGA, M. S.; LOBO, A. M. B. O.; VIEIRA, L. da S.; FACO, O. Abstract: The aim of this study was to compare four genetic groups of sheep on the carcass and meat quality traits. Thirty-three contemporary and unrelated male lambs, all of single birth were used in... ... |
Autoria: SOUZA, G. M.; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; BONIN, M. N.; FERRAZ, A. L. J.; SURITA, L. M. A.; GOMES, F. J.; FEIJO, G. L. D.
|
Autoria: ZENATTI, D.; PERSEGUINI, A. C.; FRANCISCO, V. C.; FERRERIA, A. U. C.; PEREIRA, C. A.; NASSU, R. T.
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.