Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: COLDEBELLA, A.; KICH, J. D.; ALBUQUERQUE, E. R.; BUOSI, R. J. Abstract In the last decades the pig production improvement had impacted on zoonotic profile attributed to pork. This fact has created a need to modernize the meat inspection system traditionally appl... ... |
Autoria: BIER, D.; KICH, J. D.; DUARTE, S. C.; SILVA, M. R.; VALSONI, L. M.; RAMOS, C. A. N.; RODRIGUES, D. P.; ARAUJO, F. R. The aim of the present study was to investigate the presence of Salmonella spp. in samples collected from beef meat at three points of the slaughter line (after skinning, washing and cooling) at three... ... |
Autoria: NUNES, W. A. G. de A.; MENEZES, J. F. S.; BENITES, V. de M.; LIMA JÚNIOR, S. A. de; OLIVEIRA, A. dos S. Slaughterhouses generate large amounts of rumen content and its use as a fertilizer may offer an environmentally friendly strategy for its management. The effect of an organic fertilizer produced from... ... |
Autoria: BIER, D.; SILVA, M. R.; RAMOS, C. A. do N.; MORININGO, G. D'A.; SILVA, T. A. dos S.; LIMA, A. C. de; CHULLI, J. V. M.; ARAUJO, F. R. ABSTRACT This study investigated the presence of generic and verotoxin-producing E. coli as well as enumerated faecal coliforms in 30 beef carcasses in different parts of the slaughter process (after... ... |
Autoria: ROCHA, N.; MORES, M. A. Z.; DEZEN, D.; MORÉS, N.; COLDEBELLA, A.; REBELATTO, R.; KICH, J. D. Abstract: Chronic pleuritis is the main reason for sending pig carcasses to the Department of Final Inspection (DIF), condemnation and led to economic losses to industries and producers. Most pleura l... ... |
Autoria: RIGO. P. P.; BOTTCHER, A.; FEDDERN, V.; ABREU, P. G. de
|
Autoria: BARNABÉ, N. N. da C.; ALVES, J. R. A.; FARIAS, A. E. M. de; ALVES, F. S. F.; FACCIOLI-MARTINS, P. Y.; PINHEIRO, R. R.; AZEVEDO, S. S. de; ALVES, C. J. Abstract: Caseous lymphadenitis (CLA) caused by the pathogenic bacterium, Corynebacterium pseudotuberculosis, results in economic loss in goat farming. Its prevalence in Brazilian herds varies from 5... ... |
|
Autoria: VILELA, R. N. da S.; ORRICO, A. C. A.; TOMAZI, M.; AVILA, M. R.; SANTOS, W. dos; OLIVEIRA, J. D.; DIAS, A. M. D. F.; ALVES, G. P.
|
Autoria: CAVALHEIRO, L. G.; GENÉ, L. A.; COLDEBELLA, A.; KICH, J. D.; RUIZ, V. L. de A. Meat product inspection procedures are adopted to guarantee food quality and safety for consumption (1). Due to technologies and regulations advancement for farming and slaughtering pigs, a change in... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.