Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: BOTELHO, F. M.; BOSCHIROLI NETO, N. J.; BOTELHO, S. de C. C.; OLIVEIRA, G. H. H. de; HAUTH, M. R. EN-US: Knowledge of the water sorption phenomenon in Brazil nut seeds will allow proper handling of this product, especially with regard to adequate conditions for safe storage. Thus, the present stud... ... |
Autoria: SILVA, R. de O.; SCORZA JUNIOR, R. P.; BONFÁ, M. R. L.; CAMPANARI, M. F. Z.; MENDES, I. de C. ABSTRACT: Organic residues from sugarcane crop and processing (vinasse, boiler ash, cake filter, and straw) are commonly applied or left on the soil to enhance its fertility. However, they can influen... ... |
Autoria: NOVOTNY, E. H.; RESENDE, M. F. de; RAMOS, N. de A.; MADARI, B. E. Biochar has been used worldwide as soil amendment. Due to the high sorption capacity of organic compounds by charcoal in general, the use of biochar can change the soil sorptive properties, that could... ... |
Autoria: SPADOTTO, C. A.; LOCKE, M. A.; BINGNER, R. L.; MINGOTI, R. In this paper, results of evaluating a proposed compound-specific procedure for adjustment of parameters of the equation for estimating sorption of monovalent acidic herbicides at different pH levels,... ... |
Autoria: SORDI, C.; TAVERNARI, F. de C.; SUREK, D.; SARTORETTO, L. M.; PETROLLI, T. G.; TEIXEIRA, C. J. de S. Abstract: This study aimed to determine sorption isotherms of ingredient and poultry diet. The samples were encapsulated in capsules and dehydrated by oven-drying in a desiccator for more than 24 hour... ... |
Moisture sorption isotherms and isosteric heat of sorption of coffee in different processing levels. Autoria: CORRÊA, P. C.; GONELI, A. L. D.; AFONSO JUNIOR, P. C.; OLIVEIRA, G. H. H. de; VALENTE, D. S. M. The desorption isotherms and thermodynamic properties of coffee from different processing stages were obtained during the drying process of this product. The isotherms were determined by a static grav... ... |
Autoria: MORALES, M. M.; COMERFORD, n. b.; BEHLING, M.; ABREU, D. C. de; GUERRINI, I. A. The phosphorus (P) chemistry of biochar (BC)-amended soils is poorly understood. This statement is based on the lack of published research attempting a comprehensive characterization of biochar’s infl... ... |
Autoria: OLIVEIRA, M. F. de; PRATES, H. T.; SANTANA, D. P.; OLIVEIRA JÚNIOR, R. S. de The objective of this work was to study the sorption and desorption of imazaquin, in surface and subsurface soil samples from Brazil. Sorption and desorption steps were carried out using batch equilib... ... |
Autoria: MATALLO, M. B.; ALMEIDA, S. D. B.; COSTA, E. A. D. da; LUCHINI, L. C.; GOMES, M. A. F.; SPADOTTO, C. A.; CERDEIRA, A. L.; MOURA, M. A. M.; FRANCO, D. A. S. This research was conducted to evaluate the sorption of Ametryn, Atrazine, Simazine, Prometrine and Metamitron to soils from ?Mata Atlântica? at Ubatuba region (Atlantic rainforest soils), employing t... ... |
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.