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Autoria: SANTOS, A. S. de O. dos; COSTA, F. F.; ESTEVES, W. T.; BRITO, M. A. V. P. e; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F.

Reliable methods for determination and quantification of total protein in food are essential information to ensure quality and safety of food trade. The objective of this study was to evaluate the lin... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: SÁ, I. P.; BANHOS, S.; ANDRADE, M. S.; NHAMUE, P. F.; NOGUEIRA, A. R. de A.

Normative Instruction n. 7 of 04/12/2016 of the Ministry of Agriculture, Livestock and Food Supply (MAPA) defines the maximum values of contaminants allowed in organic fertilizers and soil conditioner... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: CIARNOSCHI, L. D.; OLIVEIRA, L. C. de; SIMEONE, M. L. F.; PANERO, F. dos S.; PANERO, P. dos S.; RUIZ RODRIGUEZ, A.; ALVES FILHO, E. G.; PEREIRA, M. G.; SILVA, L. M. da

Calycophyllum spruceanum (Benth) is a tree of the Amazon region popularly known as 'mulateiro', whose wood has multiple uses, from energy to folk medicine. Thus, it is extremely important to evaluate... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: SÁ, I. P. de; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A.

Brazilian and EU legislation establishes 2 mg kg?1 as the maximum limit of Cr(VI) in organic fertilizers. A procedure involving chromium speciation was developed. With this approach, the interference... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: MARTINS, F. E. B.; BOMFIM, M. A. D.; FERNANDES, A. M. F.; MACHADO, H. C.; SANTOS, S. F. dos; GALVANI, D. B.

Objetivou-se desenvolver modelos para prever a concentração de proteína bruta (PB) e a digestibilidade in vitro da matéria seca (DIVMS) deste alimento por meio da espectroscopia NIR avaliando duas for... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: SPIER, F.; FUCK, W. F.; JACINTO, M. A. C.; GUTTERRES, M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: MARTINS, F. E. B.; BOMFIM, M. A. D.; GALVANI, D. B.; SANTOS, S. F. dos; MOTA, C. M.; SILVA, F. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: SOUSA, Y. H. L. de; GALVANI, D. B.

O caroço de algodão é um alimento com elevado potencial de inclusão na dieta de ruminantes devido ao seu alto teor proteico e energético. Entretanto, assim como ocorre com os demais alimentos, o uso d... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: FERREIRA, A. D. da S.; SANTOS, J. M. L. dos; FREITAS, E. P.; VIEIRA, L. da S.; BEVILÁQUA, C. M. L.; MONTEIRO, J. P.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: SOUSA, Y. H. L. de; MELO, J. C. R.; GUEDES, F. L.; DUTRA, M. de S.; SILVA, S. P. da; BOMFIM, M. A. D.

O feijão guandu, sendo uma leguminosa com alto teor de proteína, apresenta potencial de inclusão na dieta de animais ruminantes. Entretanto, para adequado uso dessas vantagens e fundamental conhecer o... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

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