Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: SILVA, G. O. F.; GUIMARÃES, C. M.; NARCISO, M. G.; BRUNO, H. M. S.; SOUZA, M. A. A. de This project is originally designed to be used in rice genetic enhancement fields, but it can be used for other purposes, for example, to verify if any part of the tillage has a disease, when comparin... ... |
Autoria: BRUNO, H. M. S.; NARCISO, M. G.; SILVA, G. O. F.; SOUZA, M. A. A. de This work uses a Flir Lepton 3 longwave infrared imager integrated with a Raspberry Pi computer to produce thermal images of crops. The longwave infrared sensor can detect the thermal radiation emitte... ... |
Autoria: MALUCELLI, L. C.; MASSULO, T.; MAGALHAES, W. L. E.; STOFELLA, N. C. F.; VASCONCELOS, E. C.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MURAKAMI, F. S. Dicksonia sellowiana Hook., Dicksoniaceae, is a tree-fern which is being recently used in medicine mainly for its phytotherapic activities. While several other studies have focused on D. sellowiana ex... ... |
Autoria: KUROZAWA, L. E.; EL-AOUAR, A. A.; SIMÕES, M. R.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X. The objective of this paper was to determine the thermal conductivity and the ther mal diffusivity of papaya as a function of temperature using the probe technique. A probe, with a heater wire to appl... ... |
Autoria: SIQUEIRA, G. L. de A. de; LAZZAROTTU, S. R. da S.; HORNUNG, P. S.; SILVEIRA, A. C. da; BANNACH, G.; SCHNITZLER, E.; LAZZAROTTO, M. Starch is the main polysaccharide found in cereals, composed by amylose and amylopectin. Corn is the principal source of starches worldwide. Starches treatment, through physical, chemical and/or biolo... ... |
Autoria: MATTOS, B. D.; CADEMARTORI, P. H. G. de; LAZZAROTTO, M.; MAGALHAES, W. L. E. Fast pyrolysis is the thermal decomposition of biomass in the absence of oxygen. This study aims to evaluate thermal analysis of byproducts from fast-pyrolysis of Eucalyptus wood fines. The pyrolysis... ... |
Autoria: BEZERRA, V. S.; WALTER, E. H. M.; FREITAS-SILVA, O.; GOMES, I. A.; DAMASCENO, L. F.; ALCANTARA, I.; CABRAL, L. M. C. Açai berries (Euterpe oleracea Mart.) have a high natural microbial load that can compromise the quality of their products. In this study, test microorganisms were inoculated on raw açai berries in dr... ... |
Autoria: HUNOFF, T. S.; MONTEIRO, J. E. B. de A.; CAVALCANTI, F. R.; FINGER, G. O objetivo deste trabalho foi de caracterizar o tratamento de fluxo de ar quente de 0,5s (FAQ) imposto pelo Thermal Pest Control (TPC), avaliar diversas combinações de tratamentos de FAQ sobre as estr... ... |
Autoria: KUHN, T. M. de A.; LOECK, A. E.; BOTTON, M. The thermal threshold and thermal requirements of Neopamera bilobata were determined, and the number of generations that this species may produce in the main strawberry-producing regions of Brazil was... ... |
Autoria: OLIVEIRA, S. R.; SILVA, C. A. D. da; CARVALHO, T. S.; COSTA, L. A. A. We studied the biology of Corythucha gossypii in Ricinus communis under different temperatures in climatic chambers adjusted at 20, 23, 25, and 28 °C, 60 ± 10% relative humidity, and a 12-h photoperio... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.