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Author(s): SANTOS, C. A. F.; OLIVEIRA, V. R.; COSTA, N. D. A cebola é uma hortaliça de grande expressão econômica para a região Nordeste, e tem participação de 23,3% na produção brasileira, sendo os maiores produtores municípios situados no Vale do São Franci... ... |
Author(s): LIMA, M. V. D. de O.; TEIXEIRA, M. V. J.; GUERRA, N. B.; LIMA, L. L. de A.; PEREIRA, G. E. No Brasil, a vitivinicultura voltada para elaboração de vinhos finos é desenvolvida nas regiões Sul e Nordeste. No Sul esta atividade apresenta padrão fenológico anual, similar ao encontrado na viticu... ... |
Author(s): LIMA, C.; FERNANDES, D; GOMES, A.; PEREIRA, G. E.; ARAÚJO, M. La producción vitivinicola en clima tropical es bastante joven en Brasil, comenzado en la década de 1980 en el Vale do São Francisco ... |
Author(s): PONZZES-GOMES, C. M. P. B. S.; ROCHA, K. K. R.; PEREIRA, G. E.; SOARES, M. A.; QUEROL, A.; ROSA, C. A. The aim of this work was to select S. cerevisiae indigenous strains and non-Saccharomyces yeasts isolated in the must fermented of five varieties of grapes (Vitis vinifera L.) farmed in the São Franci... ... |
Author(s): PNZZES-GOMES, C. M. P. B. S.; ROCHA, K. K. R.; PEREIRA, G. E.; SOARES, M. A.; QUEROL, A.; ROSA, C. A. Yeast are unicellular fungi responsible for the alcoholic fermentation of wine and Saccharomyces cerevisiae is the mainly species used. São Francisco Valley wines are produced by imported yeast but ha... ... |
Author(s): SOUZA, J. F. de; NASCIMENTO, A. M. de S.; COSTA, A. O.; SANTOS, S. de F.; DUTRA, M. da C. P.; PEREIRA, G. E. One of the most produced and consumed wine from the São Francisco Valley (SFV) is the Muscat sparkling wines. The main varieties used are Italia and Canelli Muscats. Nazareno and Giallo muscat varieti... ... |
Author(s): SANTOS, S.; SILVA, G.; PRUDÊNCIO, M.; FAGUNDES, J.; NASCIMENTO, A.; LINHARES, M.; OLIVEIRA, A.; LIMA, M.; PEREIRA, G. E. Currently the cultivation of grapes for grape juice production has gained ground in new regions of Brazil, as the example in the São Francisco Valley (SFV) located in the Northeastern of Brazil betwee... ... |
Author(s): COSTA-LIMA, T. C. da; OLIVEIRA, J. E. de M.; MORGANTE, C. V.; FERNANDES, M. H. de A.; DUARTE, F. R. M.; GAMA, F. de C.; BOITEUX, M. E. de N. F. No presente trabalho é relatado a ocorrência de Helicoverpa armigera (Lepidoptera: Noctuidae) e realizada a sua caracterização molecular na região do Submédio do Vale do São Francisco (VSF). |
Avaliação da produtividade de genótipos de melão nas condições do Submédio do Vale do São Francisco. Author(s): MARTINS, A. S. da S.; YURI, J. E.; RESENDE, G. M. de; COSTA, N. D.; SALVIANO, A. M. O trabalho foi desenvolvido com o objetivo de avaliar o comportamento de genótipos de melão (Cucumis melo L.) dos tipos amarelo e pele de sapo,nas condições do Submédio do Vale do São Francisco. O exp... ... |
Author(s): COSTA, G. J.; PEREIRA, G. E. In the current contemporary world scene, the science, technology and innovation are key elements for economic and social growth and democratization of opportunities of a nation. The Brazilian wine sec... ... |
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