Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: RIBEIRO, H. L. C.; MELO. A. L. de; MELO, N. F. de

The objective of this study was to examine the incidence of five viruses in grapevines for wine in the sub-medium São Francisco river valley, the main tropical wine producing region in Brazil.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: GOMEZ, H. A. G.; MARQUES, M. O. M; BORGES, C. O.; MINATE, I. O.; MONTEIRO, G. C.; RITSCHEL, P. S.; ZANUS, M. C.; DIAMANTE, M. S.; KLUGE, R. A.; LIMA; LIMA, G. P. P

Some biogenic amines (BAs) are used as quality markers in grape-derived products. The prolife of 9 BAs was determined in juices and wines elaborated from hybrid grapes. Low levels of histamine, tyrami... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: MIELE, A.; RIZZON, L. A.; QUEIROZ, S. C. do N. de

COnsidering the perspective to have an increase in number of growers and area of grapes cultivated under organic system is the State of Rio Grande do Sul, Brazil, this research had the objective to ev... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: SILVA, T. M. M. da; COSTA, B. R. S.; OLDONI, H.; FOSCHINI, M. M.; BASSOI, L. H.

The monitoring of chlorophyll content in grapevine leaves allows us to evaluate their N status, assisting with the information for the decision make about nutrient rate and application time to the vin... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: MIELE, A.; RIZZON, L. A.

It is known that rootstock can induce changes on grapevine yield components and on the physicochemical composition of musts and wines. However, its effect on the sensory characteristics of wines has b... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: MAIA, J. D. G.; CAMARGO, U. A.; TONIETTO, J.; ZANUS, M. C.; QUECINI, V.; FERREIRA, M. E.; RITSCHEL, P. S.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: AGUSTINI, B. C.; CORREA, O. L. dos S.; SILVA, G. A.; CAVALCANTI, F. R.

Downy mildew, the most important disease for viticulture in Brazil, is caused by the pseudofungus Plasmopara viticola. The greatest losses caused by this disease are related to total and partial damag... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: AGUSTINI, B. C.; CORREA, O. L. dos S.; OSTER, A. H.; SILVA, G. A.

Gray mold of grapes, also called Botrytis bunch rot is caused by the fungus Botrytis cinerea and is found in practically all vineyards in the world, causing serious reductions in the quality and quant... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: MIELE, A.; RIZZON, L. A.

The interaction among rootstock, scion and environment may induce different responses to the grapevine physiology and consequently to the grape and wine composition. The vineyards of Serra Gaúcha, Bra... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: OLIVEIRA, V. S.; PEREIRA, G. E.; LIMA, A. M. N.; SALVIANO, A. M.; NASCIMENTO, R. L.; BASSOI, L. H.

Deficit irrigation is used to control grapevine vegetative vigor and the grape composition can be influenced by soil water content. The minerals contained in the grapes are responsible for the physico... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.