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Autoria: NASSU, R. T.; BRITO, G. F.; SILVA, M. L. P. da; BERNDT, A.; TULLIO, R. R.; ALENCAR, M. M. de

Sensory attributes of beef are very important in consumer?s point of view, mainly regarding to its tenderness and flavour.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L.

This study aimed to evaluate quality and sensory properties of 6 and 21 days aged beef (steaks and ground beef) from animals with different tissue levels of ?-tocopherol. A total of 56 feedlot steers... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: FASIABEN, M. do C. R.; ALMEIDA, M. M. T. B.; MAIA, A. G.; OLIVEIRA, O. C. de; COSTA, F. P.; BARIONI, L. G.; DIAS, F. R. T.; MOREIRA, J. M. M. A. P.; ABREU, U. G. P. de; SENA, A. L. dos S.; SANTOS, J. C. dos; LAMPERT, V. do N.; OLIVEIRA, P. P. A.; PEDROSO, A. de F.

The objective of this study was to show the variability of beef cattle in the country, grouping producers into homogeneous groups according to their production characteristics. Knowing these groups an... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: DIAS, F. R. T.; PICOLI, J. F.; COSTA, F. P.; BUNGENSTAB, D. J.; MATSUURA, M. I. da S. F.

This chapter presents information on the main resources and emissions considered in the life cycle inventory for beef cattle production in Brazil. The beef cattle industry in Brazil was responsible fo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: ABREU, U. G. P. de; COSTA, F. P.; OLIVEIRA, L. O. F. de; NOGUEIRA, E.; SILVA, J. C. B.

Changes in beef demand has been driven by the growth of human population, income and urbanization.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: ALVES, F. V.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.

Agriculture in Brazil, as well as worldwide, has been striving to meet the increasing demand for food, timber, fibers and bioenergy. While larger production is necessary, restrictions for expansion ov... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L.

To evaluate meat quality of beef with different ?-tocopherol tissue levels, 55 feedlot steers were fed a barley-based finisher diet with four vitamin E supplementation levels (0, 350, 700 and 1400 IU... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: ALMEIDA, R. G. de; GOMES, R. da C.; PORFIRIO-DA-SILVA, V.; ALVES, F. V.; FEIJO, G. L. D.; FERREIRA, A. D.; OLIVEIRA, E. B. de; BUNGENSTAB, D. J.

The Carbon Neutral Brazilian Beef (CNBB) is a new concept for sustainable beef production in the tropics, developed by Embrapa and first reported by Alves et al. (2015). The CNBB concept is based in s... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: TIZIOTO, P. C.; DECKER, J. E.; TAYLOR, J. F.; SCHNABEL, R. D.; MUDADU, M. de A.; MOURAO, G. B.; COUTINHO, L. L.; THOLON, P.; SONSTEGARD, T. S.; ROSA, A. do N.; ALENCAR, M. M. de; TULLIO, R. R.; MEDEIROS, S. R. de; NASSU, R. T.; FEIJO, G. L. D.; SILVA, L. O. C. da; TORRES JUNIOR, R. A. de A.; SIQUEIRA, F.; HIGA, R. H.; REGITANO, L. C. de A.

Meat quality traits are economically important because they affect consumers' acceptance, which, in turn, influences the demand for beef. However, selection to improve meat quality is limited by the s... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: CORTE, R. R. P. da S.; SILVA, S. da L. e; MÉO FILHO, P.; PEDROSO, A. de F.; ESTEVES, S. N.; BERNDT, A.; RODRIGUEZ, P. H. M.; OLIVEIRA, P. P. A.

Sustainable options of intensification and integration of beef cattle production systems increase the productivity, diversifies financial income and reduce the pressure on forests in Brazil.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

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