Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: KUROZAWA, L. E.; EL-AOUAR, A. A.; SIMÕES, M. R.; AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.

The objective of this paper was to determine the thermal conductivity and the ther mal diffusivity of papaya as a function of temperature using the probe technique. A probe, with a heater wire to appl... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: CAROSIO, M. G. A.; COLNAGO, L. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: ANTONIO, G. C.; EL-AOUAR, A. A.; AZOUBEL, P. M.; SIMÕES, M. R.; MURR, F. E. X.

The aim of this work was to evaluate the osmotic dehydration of sweet potato (Ipomoea batatas) using salt and sucrose solutions. The osmotic process was carried out at different sucrose concen tration... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: CAROSIO, M. G. A.; COLNAGO, L. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: BARRETO, A. G.; NOGUEIRA, R. I.; MATTOS, L. da S. de; GODOY, R. C. B. de; FREITAS, S. P.

At present, there is quite limited market for pinhão products due to their low level of industrialization. This study aimed to evaluate the drying process of pinhão at 40 oC, 50 oC and 60 °C for essen... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: AZOUBEL, P. M.; CIPRIANI, D. C.; EL-AOUAR, A. A.; ANTONIO, G. C.; MURR, F. E. X.

Thermal conductivity, thermal diffusivity, density and viscosity of cashew juice were measured at 30 oC for soluble solids content ranging from 5.5 to 25 oBrix. Thermal conductivity and diffusivity we... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: ALVES, B. J. R.; URQUIAGA, S.; BODDEY, R. M.; JANTALIA, C. P.

Fluxo a partir da câmara estática fechada e amostragem de gases do perfil do solo; Estimativa da difusividade; Cálculo do fluxo e produção de N2O pela técnica de concentração no perfil do solo; Anális... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: AZOUBEL, P. M.; MURR, F. E. X.

Cherry tomato samples were osmotically dehydrated in different hypertonic NaCI solutions (with or without sucrose) at two different concentrations. Mass transfer kinetics were modelled according to Pe... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: ANDRADE, E. T. de; REZENDE, R. P.; BORÉM, F. M.; ROSA, S. D. V. F. da; RIOS, P. de A.; OLIVEIRA, F. da S. de

The market value of coffee is strongly influenced by loss of quality, which makes storage one of the main steps in the entire production chain. The finite element method (FEM) and computational fluid... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: ADUAN, R. E.; KLINK, C. A.; DAVIDSON, E. A.

Soil respiration is perhaps one of the most important in the many different processes of the carbon cycling in natural and cultivated ecosystems. The aim of this study was to measure intensively the s... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.