Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: XAVIER, C.; LOPES, B. R.; LIMA. C. S.; RIBEIRO, C.; AZEVEDO, E. B. Although environmental and clean energy research has identified graphitic carbon nitride impregnated with reduced graphene oxide (rGO/g-C3N4 ) as a potential, efficient non-metallic photocatalyst, its... ... |
Optimization of phenolic compounds extraction from peanuts seeds using response surface methodology. Autoria: MASSARIOLI, A. P.; JULIANO, F. F.; SANTOS, R. C. dos; ALENCAR, S. M. Peanut (Arachis hypogaea L.) have been recognized as a source of bioactives compounds beneficiai to health due to their antioxidant and anti-inflammatory properties [I]. Among these compounds, phenoli... ... |
Autoria: FOGACA, F. H. dos S.; TRINCA, L. A.; BOMBO, A. J.; SANT'ANA, L. S. The by-products generated from industrial filleting of tilapia surimi can be used for the manufacture of surimi. The surimi production uses large amounts of water, which generates a wastewater rich in... ... |
Autoria: PINTO, A. C. G. R.; RODRIGUES, J. P.; PETI, A. P. F.; SILVA, L. H. F.; MELO, I. S. de; MORAES, L. A. B. In a general way, the isolated microbial strains from nature produce discrete amounts of a particular secondary metabolite. The identification and characterization of bioactive compounds from crude ex... ... |
Autoria: AGUIAR, R. O.; CARRÉRA, A. G. P.; CUNHA, R. L.; OLIVEIRA, I. V. de; SILVA, C. R. da; SILVA, V. F. A.; SILVA, J. N. da; SILVA, J. P. da; CARVALHO, F. I. M.; MARTINS, L. H. da S.; SILVA, P. A.; CUNHA, E. F. M. Sugary cassava or mandiocaba is a cassava variety of potential use for bioethanol production. In this study, laboratory-scale fermentations were carried out in a bioreactor with a working volume of 1L... ... |
Autoria: COSTA, D. M.; SIMEONE, M. L. F.; PARRELLA, R. A. da C.; FORTES, I. C. P. This study proposes a screen of variables that have an influence on the modification of the bio-oil chemical composition as a unique critical quality attribute (CQA) throughout the pyrolytic process (... ... |
Autoria: GUNDI, J. S.; SANTOS, M. S.; OLIVEIRA, A. L. M.; NOGUEIRA, M. A.; HUNGRIA, M.
|
Autoria: SCHEUER, P. M.; MATTIONI, B.; SANTOS, I. R.; DI LUCCIO, M.; ZIBETTI, A. W.; MIRANDA, M. Z. de; FRANCISCO, A.
|
Autoria: SILVA, W. A. da; BELTRAO, N. E. de M.; SANTOS, J. W. dos; COSTA, F. B.; CARVALHO JUNIOR, G. S.
|
Autoria: OLIVEIRA, E. M. DE; SALES, V. H. G.; DIAS, E. D. C.; ANDRADE, M. S.; ARAÚJO, R. S.; BORGES, W. L.; SOUZA, T. M. DE
|
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.