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News

The researcher Luis Augusto Becerra, leader of the cassava program at the International Center for Tropical Agriculture - CIAT (Colombia), was welcomed at Embrapa Cassava and...

Publishing date: 07/08/19

Projects

The states of Paraná, Mato Grosso do Sul and São Paulo concentrate a hub of production and industrialization of cassava that has long demanded technologies that ensure better performance in various segments of the production chain. In the states of Santa Catarina and Rio Grande do Sul, cassava cultivation also has an economic and social expression that justify research attention to the bottlenecks that the activity presents. Despite using a semi-mechanized production system, with the use of inpu ...

Status: Completed     Start date: Tue Jan 01 00:00:00 GMT-03:00 2019

*Content only available in Portuguese

Pretende estabelecer o manejo integrado do mandarová (Erinnyis ello), mosca branca (Bemisia tuberculata e Aleurothrixus aepim), percevejo de renda (Vatiga illudens e V. manihoti) e cochonilha da parte aérea (Phenacoccus manihoti) na cultura da mandioca, na região Centro-Sul do Brasil.

Status: Completed     Start date: Mon Oct 01 00:00:00 GMT-03:00 2012

*Content only available in Portuguese

Desenvolver e selecionar cultivares de mandioca com alta qualidade nutricional para uso na alimentação humana e animal e cultivares de mandioca com alta produtividade de amido para uso industrial.

Status: Completed     Start date: Thu Apr 01 00:00:00 GMT-03:00 2010

Publications

Author(s): OLIVEIRA, L. A. de; SANTOS, V. da S.; RANGEL, M. A. S.; JESUS NETA, P. de; RINGENBERG, R.; JESUS, J. L. de; LEDO, C. A. da S.

Resumo – A mandioca (Manihot esculenta Crantz) é um cultivo importante na alimentação humana dos trópicos e fonte de renda para milhões de pessoas. O objetivo do estudo foi avaliar clones quanto ao de... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): SILVA, P. P. dos S.; CARMO, C. D. do; OLIVEIRA, G. A. F.; OLIVEIRA, E. J. de

Alterações no gene GBSSI (Granule-bound starch synthase I) da mandioca (Manihot esculenta Crantz) originam o amido ceroso (tipo waxy - wx), que é caracterizado por apresentar até 5% de amilose. Este t... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): LAZZAROTTO, S. R. da S.; SIQUEIRA, G. L. de A.; CORDOBA, L. do P.; HORNUNG, P. S.; LAZZAROTTO, M.; SCHNITZLER, E.

O amido milho ceroso ?waxy? possui apenas amilopectina, conferindo vantagens em processos industriais. Foram analisadas quatro amostras de amido milho ceroso, uma nativa e três modificadas com permang... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015