Related content

Images

Fibra desidratada de caju

By: LIMA, Janice Ribeiro 20180109000000

Desidratação da fibra de caju para utilização em produtos alimentícios, 2014.

Hamburguer vegetal de fibra de caju

By: SIDRIM, Ana Elisa Galvão 20170216000000

Hambúrguer vegetal à base de fibra de caju enriquecido com proteína texturizada de soja

News

The beverage suits the increasing non-dairy probiotic food market, and is ideal for vegans and people who are allergic to milk or lactose-intolerant. Product is made from broken...

Publishing date: 05/05/20

Technologies

The impact of two dehydration processes (dehydration in drying chambers with forced convection and freeze-drying), followed or not by grinding, on the characteristics of cashew fiber obtained from

...

Process: To obtain processed food (agroindustry)     Launch year: 2014     Responsible Unit: Embrapa Tropical Agroindustry

Embrapa Tropical Agroindustry developed two formulas to manufacture hamburgers whose main ingredient is cashew fiber – an abundant co-product in juice factories that is usually discarded. One of t

...

Process: To obtain processed food (agroindustry)     Launch year: 2013     Responsible Unit: Embrapa Tropical Agroindustry

Projects

*Content only available in Portuguese

A demanda por corantes em indústrias de alimentos é muito elevada. Os corantes sintéticos apresentam baixo custo, são relativamente fáceis de serem sintetizados, apresentam uma diversidade de cores e tonalidades, e, principalmente, apresentam maior estabilidade frente às condições de processamento e armazenamento, quando comparados aos corantes naturais, que os tornam atrativos e muito utilizados industrialmente. Porém além de vários destes compostos apresentarem toxicidade inerente, muitos são ...

Status: Completed     Start date: Mon Feb 01 00:00:00 GMT-03:00 2016

Publications

Author(s): LIMA, J. R.; GARRUTI, D. dos S.; FIRMINO, D. S.; ARAUJO, I. M. da S.; MORAES, I. V. M. de

Repository: BDPA     Publication year: 2013