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Author(s): TEIXEIRA, O. R.; BATISTA, C. de S.; AIRES, N. G. M.; COLUSSI, R.; VANIER, N. L.; BASSINELLO, P. Z.

The research has investigated the hydrolysis of starch from five rice genotypes developed in Brazil with different amylose levels: low (BRS 358 and Empasc 104, lowland), intermediate (BRS Querência, l... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): BASSINELLO, P. Z.; FONSECA, R. C.; KOAKUZU, S. N.; CARVALHO, R. N.; MORAIS, J.; FRANCO, C. M. L.

The objective of this study is to characterize genotypes of upland rice with different amylose content regarding cooking quality by using different physicochemical tools.

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): JESUS, A. M. F. de; GODOY, R. C. B. de; HELM, C. V.; CABELLO, C.; LEONEL, M.; MARQUES, H. M. F. V. R.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): SOUSA, M. B. e; SAMPAIO FILHO, J. S.; ANDRADE, L. R. B. de; OLIVEIRA, E. J. de

Cassava (Manihot esculenta Crantz) starch consists of amylopectin and amylose, with its properties determined by the proportion of these two polymers. Waxy starches contain at least 95% amylopectin. I... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): BENTO, J. A. C.; TEIXEIRA, O. R.; RIBEIRO, F. A.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, R. N.; BASSINELLO, P. Z.

The objective of this study was to characterize the paste profile of basmati-style aromatic rice accessions. The evaluation of the 56 rice accessions by the Mean of Distances Method yielded seven grou... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): BENTO, J. A. C.; SILVA, M. A.; ROSÁRIO NETO, A.; SOUZA NETO, M. A. de; NARCISO, M. G.; COLOMBARI FILHO, J. M.; BASSINELLO, P. Z.

This research evaluated different rice genotypes regarding physicochemical and instrumental parameters of grain quality and associated the data with sensory analysis to support the creation of rules f... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): SANTOS, A. de O.; FIUZA, A. U. R.; OLIVEIRA, L. A. de; SANTANA, H. M.; SANTOS, V. da S.; OLIVEIRA, E. J. de

A mandioca possui elevada importância social para os países em desenvolvimento devido à sua ampla utilização. É uma das culturas mais importantes na alimentação humana, principalmente para a população... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): TAKEITI, C. Y.; REIS, R. C.; CARVALHO, C. W. P. de; VIANA, E. de S.; OLIVEIRA, N. A. de; JESUS NETA, P. de; OLIVEIRA, L. A. de

A banana assume grande destaque na produção mundial, sendo que o Brasil ocupa a terceira posição da produção. As bananas podem ser consumidas cruas, enquanto os plátanos são consumidos necessariamente... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): OLIVEIRA, L. A. de; SANTOS, V. da S.; CARVALHO, C. W. P. de; SASAKI, F. F. C.; REIS, R. C.; JESUS, J. L. de; COELHO FILHO, M. A.

Reseumo: O amido de mandioca é utilizado diretamente no consumo humano para ração animal e como matéria-prima para uma ampla gama de produtos industriais. O conhecimento básico das características do... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): RODIGUES, A. A. M.; SILVA, A. F. da; COSTA, R. R. da; SILVA, S. de M.; LIMA, M. A. C. de

O objetivo deste trabalho foi caracterizar o potencial químico e óptico de quatro diferentes fontes de amido para a produção de filmes e recobrimentos biodegradáveis.

Repository: BDPA     Publication year: 2017

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