Search Publications
Filter by:
Author(s): PACHECO, T. F.; MENDES, T. D.; GONCALVES, S. B.; PARRELLA, R. A. da C.; MACHADO, C. M. M. Visando explorar o potencial deste material, empregando o caldo de sorgo sacarino BRS 511, foi avaliado o comportamento de três leveduras comerciais (CAT-1, PE-2 e SA-1) em quatro ciclos fermentativos... ... |
Author(s): GASPARIN, A. M.; DUTRA, S. V.; RIZZON, L. A.; ECHEVERRIGAY, s.; VANDERLINDE, R. A qualidade final de um vinho depende em grande parte do processo fermentativo. Os fatores determinantes para tal são: a cepa de levedura e uma adequada composição nitrogenada dos mostos. |
Author(s): FARIA, F. D.; SANTANA, D. L. de Q.; WINK, C.; FAVARO, R. M.
|
Author(s): SILVA, G. A. da; GAVA, R.; SÔNEGO, O. R.; GARRIDO, L. da R. Vinificação uniforme é uma exigência para se obter vinhos de qualidade. Parada de fermentação e lentidão do processo fermentativo são fenômenos que devem ser evitados porque dificultam a finalização d... ... |
Author(s): GONÇALVES, L. C.; CARVALHO, W. T. V.; RODRIGUES, J. A. S.; MACHADO, F. S.; CASTRO, G. H. de F.; RIBEIRO, M. Y. H.
|
Author(s): NASCIMENTO, R. R. do; EDVAN, R. L.; NASCIMENTO, K. dos S.; BARROS, D. M. A.; BARROS, L. de S.; CAMBOIM, L. F. R.; SILVA, T. P. D. e; MIRANDA, R. de S.; ARAÚJO, M. J. de; LIMA NETO, A. F.; BEZERRA, L. R.; SANTOS, F. N. de S.; SANTOS, E. M.; LIMA, S. B. P. de The objective of this study was to obtain different dry matter contents and proportions of melon plant biomass for silage making. A completely randomized design with factorial arrangement (3 x 2) and... ... |
|
Author(s): CARVALHO, D. DA. S.; LOEBMANN, D. G. dos S. W.; VICTORIA, D. de C.; ANDRADE, R. G. Imagens do satélite Landsat 5 obtidas ao longo do ciclo fenológico da safra de verão de 2010 foram utilizadas para estimar a área agrícola de ciclo curto de um importante município do Mato Grosso do S... ... |
Author(s): GOIS, G. C.; MATIAS, A. G. da S.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; SIMOES, W. L.; LISTA, F. N.; GUIMARÃES, M. J. M.; SILVA, T. S.; MAGALHÃES, A. L. R.; SILVA, J. K. V. da This study aimed to evaluate the nutritional and fermentative potential of silage of the forage sorghum Ponta Negra irrigated with saline water. The bromatological characteristics, losses and fermenta... ... |
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.