Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): HELM, C. V.; MARQUES, G. S.; ARANTES, M. S. T.; CASTRILLON, R. G.

Diante das evidências dos benefícios nutricionais da amêndoa e da casca do pinhão, este trabalho objetivou a elaboração de uma farinha, a partir de pinhões inteiros, com alto valor nutritivo, funciona... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): HELM, C. V.; MATOS, M. de; LIMA, G. G. de; MAGALHAES, W. L. E.

A farinha de pinhão é um alimento nutritivo que poderá ser comercializada e utilizada como ingrediente na indústria de alimentos à formulação de novos produtos para fins especiais, sem glúten, de pani... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): QUEIROZ, V. A. V.; GUIMARAES, P. E. de O.; GUIMARAES, L. J. M.; CONCEIÇÃO, R. R. P. da

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): VIZZOTTO, M.; KROLOW, A. C. R.; TEIXEIRA, F. C.

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): SILVA, S. de S. L. da; LOPES, M. T. do R.; SILVA, F. S. da; SILVA, A. B. S.; FERRY, G. A.; FERREIRA, B. O.

O pólen apícola é um alimento nutritivo que tem em sua composição substâncias, como compostos fenólicos, que podem

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Author(s): NOGUEIRA, R. I.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; GOMES, F. dos S.; PONTES, S. M.; LOPES, P. R. C.; FREITAS, S. P.

The aim of this work was to evaluate the effect of operational conditions on anthocyanins concentration and antioxidant capacity of the microcapsules from pomegranate juice obtained by spray drying.

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): CASTRILLON, R. G.; HELM, C. V.; MATHIAS, A. L.

A Araucaria angustifolia caracteriza as Florestas Ombrófilas mistas. Este pinheiro do Paraná tem tido grande importância econômica, cultural e social para o Sul do Brasil. Seu corte está restrito, poi... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): CHAVES, A. C. S. D.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): GONÇALVES, J.; BORGES JÚNIOR, J. C. F.; CARLOS, L. de A.; SILVA, A. P. M.; SOUZA, F. A. de

Edible flowers have been increasingly used in the Brazilian gastronomy because they are considered functional foods with high antioxidant potential. Studies on the management of cultivation of edible... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): COSTA, R. R. da; FERREIRA, T. de O.; LIMA, M. A. C. de

The quality and phenolic compound composition might be affected by production system due to microclimate around the bunches and sunlight interception provided by vegetative canopy architecture and env... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.