Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): CARPENTIERI-PIPOLO, V.; MINELLA, E.

A cultura da cevada é de grande importância socioeconômica para o Brasil. A produção nacional abastece 43% do mercado de malte para cerveja. Diferentemente de outros países, no Brasil, devido a altern... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Author(s): REIS, J. C. dos; KAMOI, M. Y. T.; MICHETTI, M.; WRUCK, F. J.

A agricultura brasileira tem contribuído sobremaneira para os resultados positivos observados na Balança Comercial ao longo dos últimos anos: 44,2% (US$ 96 bilhões) do valor total das exportações bras... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): NASCIMENTO, C. S. DO; WELLER, M. M. DEL C. A.; LIMA FILHO, L.; DOMINGUES, R.; GUIMARAES, S. E. F.; MACHADO, M. A.

A resistência do bovino ao carrapato Riphicephalus (Boophilus) microplus é um dos mais importantes fatores para reduzir custos relacionados ao controle desse parasita em sistemas tropicais e esta prin... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): REBELLO, F. de F. P.; GASPAR, A.; BARBOSA, M. I. M. J.; FREITAS, D. de G. C.

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): BRANDÃO, L. DE S.; COSTA, A. M.; PEREIRA, B. G.; HENRIQUE, J. R.; FARIA, D. A.; LIMA, H. C. de

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): CARVALHO, A. V.; VASCONCELOS, M. A. M. de; MOREIRA, D. K. T.; OLIVEIRA, J. A. R. de; MARTINS, L. H. da S.

Repository: BDPA     Publication year: 2006

Author(s): HENRIQUES, G. S.; CAMPELO, F. A.; LACERDA, I. C. A.; ARAÚJO, R. L. B. de; QUEIROZ, V. A. V.; SIMEONE, M. L. F.

O sorgo é um cereal que apesar de ser pouco utilizado na alimentação humana, possui composição química similar à cereais de uso convencional como milho, trigo e arroz. É considerado fonte de minerais... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): MERCÊS, E. da S.; SIQUEIRA, K. B.; GAMA, M. A. S. da

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): WAGNER, J. G.; CRUZ, J. G.; SILVEIRA, T.; FERRI, N. M. L.; RICHTER, V. B.; LIMA, F. M.; FIGUEIRA, K. U.; MISTURA, C. C.; VIZZOTTO, M.; BARBIERI, R. L.

Butia odorata (Arecaceae) is a palm species in southern Brazil and eastern Uruguay, which produces tasty fruits consumed by humans and animals. Despite the ecological and sociocultural relevance of th... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2022

Author(s): SILVA, S. de S. L. da; SCHONS, S. M. N.; PIRES, C. R. F.; LOPES, M. T. do R.

A indústria de alimentos tem apresentado bastante interesse em produtos fontes de proteínas naturais que apresentem alegações funcionais relevantes, tais como, a amêndoa da castanha-de-caju e o pólen... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.