Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): RIBEIRO, S. A. O.; SILVA, C. S.; FIALHO, L. L.; NOGUEIRA, A. R. de A.; NÓBREGA, J. de A.; GARCIA, E. E.

Nativa de regiões subtropicais da América do Sul, a erva-mate (Ilex paraguariensis St. Hil.) é produzida predominantemente no Brasil, sendo principalmente comercializada para o preparo de bebidas como... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): MENEGATTI, C. R.; MARANGONI, B. S.; NICOLODELLI, G.; FILHO, H. J. I.; XAVIER, A. A. P.; VILLAS BOAS, P. R.; MILORI, D. M. B. P.

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): STÖCKER, C. M.; MONTEIRO, A. B.; RIBEIRO, P. L.; GIACOMINI, S. J.; MARTINAZZO, R.; SILVEIRA, C. A. P.; BAMBERG, A. L.

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): BIBAR, M. P. S.; COSCIONE, A. R.; ANDRADE, C. A. de

Resumo: Do total de 188,8 ton/dia de resíduos sólidos coletados, aproximadamente 60% vai para os lixões. Uma alternativa de reaproveitamento desses resíduos é o processo de pirólise. O biocarvão, sub-... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): SANTOS, L. M. dos; MELO, W. J. de; NETO, L. M.; NOGUEIRA, A. R. de A.

O solo é composto pelas fases sólida, líquida e gasosa. A proporção desses componentes pode variar de um solo para outro e, até mesmo, dentro do mesmo solo, em função da profundidade e granulometria.

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): POLONINI, H. C.; BRANDAO, H. de M.; RAPOSO, N. R. B.; BRANDÃO, M. A. F.; MOUTON, L.; COUTÉ, A.; YEPREMIAN, C.; SIVRY, Y.; BRAYNER, R.

Repository: BDPA     Publication year: 2014

Author(s): PASSOS, L. P.; KOPP, M. M.; LEDO, F. J. da S.

A study was carried out to evaluate the development of 12 tetraploid alfalfa cultivars exposed to Al toxicity in nutrient solution. Newly germinated seedlings of cultivars Alfa 200, Alto, Araucana, Co... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): FILIPPINI ALBA, J. M.; SOUZA FILHO, C. R.

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): RODRIGUES, L. L.; SILVA, J. do N.; HASHIMOTO, J. M.; SILVA, K. J. D. e

Farinhas de leguminosas, quando usadas na formulação de produtos, complementam o valor nutricional e favorecem as necessidades de pessoas celíacas. Foram avaliados a composição centesimal de acordo co... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): SOUSA, T. de J. F de; FRANCO, L. J. D.; ROCHA, M. de M.; HASHIMOTO, J. M.

O feijão está diariamente nas mesas dos brasileiros e é importante o desenvolvimento de cultivares mais produtivas, tolerantes ou resistentes a pragas e doenças, à insolação, deficiência hídrica do so... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.