Search Publications
Filter by:
Author(s): BIZZO, H. R.; ANTONIASSI, R.; MACHADO, A. F. de F.; GUEDES, A. M. M.; WILHELM, A. E.; RESENDE, E. D.; TALMA, S. V.
|
Author(s): DIAS, N. P.; NAVA, D. E.; GARCIA, M. S.; SILVA, F. F.; VALGAS, R. A.
|
Author(s): SORITA, G. D.; FAVARO, S. P.; GAMBETTA, R.; AMBROSI, A.; DI LUCCIO, M. Macauba is an underexplored palm with significant potential for food-grade vegetable oil production. Its fruits yield two distinct sources of oil, the pulp and the kernel, each with its unique composi... ... |
Author(s): COSTA, A. M.; MOTOIKE, S. Y.; CORRÊA, T. R.; SILVA, T. C.; COSER, S. M.; RESENDE, M. D. V. de; TEÓFILO, R. F. This study aimed to estimate the parameters related to the genetic control of the physical characteristics of the fruits, oil content, and oil yield, and to proceed with the selection of macaw palm ac... ... |
Author(s): HELLWIG, C. G.; MARTINS, C. R.; LIMA, A. D. V.; BARRETO, C. F.; MEDEIROS, J. C. F.; MALGARIM, M. B. This study aimed at evaluating the influence of two pruning methods, as well as absence of pruning, on vegetative and productive development and in the quality of pecan fruits in a high-density orchar... ... |
Author(s): YOKOMIZO, G. K. I.; MATOS, A. K. F. de; HONGYU, K.; OLIVEIRA, M. do S. P. de; SANTOS, E. C. dos The açaí (Euterpe oleracea Mart.) has an ethno-variety white characterized by the absence of anthocyanin in its epicarp, differing from violet açai. White ethno-variety is under strong anthropic press... ... |
Author(s): ZANINETTI, R. A.; MOREIRA, A.; FERRAUDO, A. S.; TEIXEIRA, S. T. RESUMO: Na Amazônia são encontradas espécies cujos frutos apresentam quantidade de óleo com valor econômico para diferentes aplicações industriais. Este trabalho teve o objetivo de avaliar o potencial... ... |
Author(s): CONTRERAS-MIRANDA, J. A.; PIOVESAN, B; BERNARDI, D.; BOTTON, M.; LOPES, A. da S.; UENO, B.; NAVA, D. E. De todos os tefritídeos (Diptera: Tephritidae) relatados no Brasil, a mosca-das-frutas sul-americana Anastrepha fraterculus e a mosca-do-mediterrâneo Ceratitis capitata são os que causam mais prejuízo... ... |
Author(s): MENEZES, R. de O.; OLIVEIRA, M. do S. P. de O açaizeiro (Euterpe oleracea Mart.) é uma fruteira típica de clima tropi-cal. A polpa arroxeada e de alto va-lor calórico, proveniente do epicarpo e mesocarpo do fruto, faz parte da dieta da populaçã... ... |
Author(s): SERAGLIO, S. K. T.; GONZAGA, L. V.; HELM, C. V.; NEHRING, P.; OLIVO, I. S. OLIVO; FETT, R. A pupunha (Bactris gasipaes Kunth) é muito comum na região amazônica. O fruto maduro possui um epicarpo geralmente de cor vermelha a amarela e um mesocarpo amiláceo, fibroso ou oleoso, contendo uma ún... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.