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Author(s): SOUZA, M. S.; FERREIRA, F. M.; ROCHA, R. B.; LOPES, M. T. G.; OLIVEIRA, L. N. L. A strategy for genetic improvement of coffee Coffea canephora plants is to aggregate through artificial crossings the characteristics of the Conilon botanical variety, such as shorter height and droug... ... |
Author(s): ALMEIDA, A. L. V.; SOUZA, K. X. S. de; TERNES, S.; CAMARGO NETO, J. Neste artigo, buscamos encontrar a eficácia dos regressores GLM, GPR e K-Nearest Neighbors na contagem de laranjas. |
Author(s): VASCONCELOS, G. T.; SOUZA, K. X. S. de; OLIVEIRA, S. R. de M.; CAMARGO NETO, J. Resumo - Técnicas de Mineração de Dados e Modelagem preditiva são cada vez mais usadas para automação de tarefas nos mais diversos campos do conhecimento. O da agricultura é um deles, existindo divers... ... |
Author(s): PANERO, F. dos P.; SMIDERLE, O. J.; PANERO, J. S.; FARIA, F. S. D. V; PANERO, P. dos S.; RODRIGUEZ, A. F. R. The differentiation of cultivars is carried out by means of morphological descriptors, in addition to molecular markers. In this work, near-infrared spectroscopy (NIR) and chemometric techniques were... ... |
Author(s): NEIVA, A. M.; JACINTO, M. A. C.; ALENCAR, M. M. de; ESTEVES, S. N.; PEREIRA FILHO, E. R. This study proposes classification models for the prediction of the quality parameters of cattle and sheep leathers. In total, 375 leather samples were directly analyzed by laser-induced breakdown spe... ... |
Author(s): OSCO, L. P.; RAMOS, A. P. M.; PINHEIRO, M. M. F.; MORIYA, E. A. S.; IMAI, N. N.; ESTRABIS, N.; IANCZYK, F.; ARAÚJO, F. F.; LIESENBERG, V.; JORGE, L. A. de C.; LI, J.; MA, L.; GONÇALVES, W. N.; MARCATO JUNIOR, J.; CRESTE, J. E. This paper presents a framework based on machine learning algorithms to predict nutrient content in leaf hyperspectral measurements. This is the first approach to evaluate macro- and micronutrient con... ... |
Author(s): SOUSA, M. B. e; SAMPAIO FILHO, J. S.; ANDRADE, L. R. B. de; OLIVEIRA, E. J. de Cassava (Manihot esculenta Crantz) starch consists of amylopectin and amylose, with its properties determined by the proportion of these two polymers. Waxy starches contain at least 95% amylopectin. I... ... |
Author(s): LUCCAS, M. dos S.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P.; FERREIRA, E. J.; TORRE NETO, A. A intensidade e a severidade do déficit hídrico são consideradas indicadores de fundamental importância, relacionado ao estresse abiótico, e que limitam a produção agrícola mundial. Neste trabalho apr... ... |
Author(s): COSTA, N. A.; AZÊVEDO, H. S. F. da S.; SILVA, L. M. da; CUNHA, E. F. M.; SIVIERO, A.; CAMPOS, T. de Cassava is one of the most important subsistence crops in tropical regions. It is necessary to preserve and to know the genetic diversity existent for the adequate use of genetic resources. The evalua... ... |
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