Search Publications
Filter by:
Author(s): NOVAES, R. M. L.; PAZIANOTTO, R. A. A.; LUIZ, A. J. B.; MAY, A.; BENTO, D. F.; DIAS, F. R. T.; MATSUURA, M. I. da S. F. Resumo: Emissões decorrentes da mudança de uso da terra (MUT) relacionada à atividade agropecuária podem ter efeitos significativos em estudos de Avaliação de Ciclo de Vida (ACV) de seus produtos. No... ... |
Author(s): MUTO, N. A.; LEITE, R. O. de S.; PEREIRA, D. S.; ROGEZ, H. L. G.; VENTURIERI, G. C. O açaí é uma palmeira típica do estuário amazônico, especialmente importante na alimentação e economia da agricultura extrativista da Amazônia Oriental. Sua produtividade de frutos é altamente depende... ... |
Author(s): SILVA, I. C. da; CONCEIÇÃO, E. O. A.; PEREIRA, D. S.; ROGEZ, H.; MUTO, N. A. Many antimicrobial compounds have been seeking to protect the human body against pathogenic microbial infections. In recent times, there has been considerable growth of pathogens resistant to existing... ... |
Author(s): PAZ, C. A. da; EIRÓ-QUIRINO, L.; ARAÚJO, D. B. de; BARBOSA, G. B.; CÂMARA, T. M.; CAMPOS, A. L. C. de; SOUZA, L. V. de; SANTOS, R. N. O.; HARTCOPFF, P. F. P.; HAMOY, M. K. O.; SANTOS, M. F. dos; FERREIRA, R. da C.; DEIGA, Y. da S.; RUSSO, A. P. L.; PEREIRA, D. S.; CONTRERA, F. A. L.; MUTO, N. A.; HAMOY, M. A mortality of bees (Apis mellifera) caused by fipronil intoxication, due to its indiscriminate use in crops, has long been attracting the scientific community’s attention, either due to its acute or... ... |
Author(s): MOREIRA, M. M. R.; NOVAES, R. M. L.; SCACHETTI, M. T.; CHAGAS, M. F.; SEABRA, J. E. A.; MATSUURA, M. I. da S. F.; RAMOS, N. P.; MORANDI, M. A. B.; BONOMI, A. Resumo: A política nacional de biocombustíveis (RenovaBio) tem como objetivo promover a expansão dos biocombustíveis no Brasil a partir de modelos de produção mais sustentáveis, estimulando a redução... ... |
Author(s): BORDONAL, R. de O.; RONQUIM, C. C.; FIGUEIREDO, E. B. de; MALDONADO JR, W.; MILORI, D. M. B. P.; SCALA JR, N. La A mudança na cobertura e uso da terra (MUT) gerada pela expansão da cana-de-açúcar implica em relevantes alterações nos ciclos biogeoquímicos, incluindo os estoques de carbono (C) do solo, além das em... ... |
Author(s): PICOLI, J. F.; MATSUURA, M. I. da S. F.; CHAGAS, M. F.; CAVALETT, O.; BARRANTES, L. D. S.; CHIUMENTO, G.; NOVAES, R. M. L.; RODRIGUES, L. B.; ANDRADE, C. A. de; ALMEIDA-NETO, J. A.; MAY, A.; NOVAES, R. M. L.; PAZIANOTTO, R. A. A.; ANDRADE, C. A. de; PIRES, A. M. M.; DIAS, F. R. T.; HILARA, L. G. S.; COSTA, K. R. Resumo: o Brasil é o maior produtor mundial de cana-de-açúcar, tendo produzido cerca de 635 milhões de toneladas na safra de 2014/2015, que ocupou cerca de 9 milhões de ha. A magnitude deste setor tem... ... |
Author(s): DONKE, A. C. G.; VIÑAS, R.; MATSUURA, M. I. da S. F.; MATAI, P. H. L. S.; KULAY, L. A. Resumo: O etanol está consolidado como combustível para movimentação de veículos leves e, nos últimos 40 anos, apenas a cultura de cana-de-açúcar foi explorada comercialmente para a produção deste com... ... |
Author(s): CARVALHO, L. J. C. B.; ALMEIDA, J. D. de; ANDERSON, J. V.; VIEIRA, E. A.; CHEN, S.; SOUZA, C. R. B. de; FUHRMANN, E.; SILVA, J. P. da Carotenoid-Protein content in cassava storage root (CSR) is low but variable, and characterization of this variability is lacking. Accumulation of carotenoids occurs in chromoplast and depends on a br... ... |
Author(s): ARAUJO-LIMA, C. F.; FERNANDES, A. S.; GOMES, E. M.; OLIVEIRA, L. L.; MACEDO, A. F.; ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; AIUB, C. A. F.; FELZENSZWALB, I.
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.