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Author(s): SILVA, C. M.; FELBERG, I.; LIMA, J. R.; GOUVÊA, L. DE P.; GALDEANO, M. C.; CALDEIRA, R. F.; AZEVEDO, T. de L.

This guide describes a standardized set of methodologies for evaluating techno-functional properties (emulsifying activity and emulsion stability, foaming capacity and foaming stability, water and oil... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2022

Author(s): LIMA, A. C.; CARDOSO, J. H.; GIRAO, E. G.; VASCONCELOS, H. E. M.; SOUZA, A. C. R. de; MESQUITA, A. L. M.

Objetivando a redução do desperdício do caju e contribuir para o aumento da renda dos Assentados do Córrego do Murici através da melhoria da qualidade dos produtos já explorados e incorporação de outr... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): FEDDERN, V.; LANGONE, M. G. S.; FORTUNATO, G. da S.; BONAN, C. I. D. G.; IENCZAK, J. L.; FELTES, M. M. C.

Abstract:Though obtained from vegetable ingredients, meat analogues are replacers of traditional meat products. They mimic the flavor, juiciness, and texture and look similar to their counterparts. Th... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): MAGARELLI, G.; BONATTO, C. C.; VAZ, G. M. da R.; LAURIA, V. B. M.; SILVA, L. P. da

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): OLIVEIRA, J. A. de; CASELL, F. de T. R.; PINHEIRO, H. D.

Grãos de feijão-caupi possuem altos níveis de proteínas, fibras, ferro e zinco, o que lhes confere um excelente potencial nutricional para o desenvolvimento de alimentos plant-based, geralmente vegano... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): SILVIE, P.; FAZOLIN, M.; RIBEIRO, L. do P.; MARCHAND, P. A.; TCHUWA, F.; MARTIN, P.; MKINDI, A.

Negative impacts of chemical pesticide, social demand (healthier food), organic farming organization, rising costs of inputs linked to oil market and their importation (in Africa), and the circular ec... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): BARROS, V. R. S. M.; ALBINO, L. F. T.; DALÓLIO, F. S.; BRUMANO, G.; TAVERNARI, F. de C.; CALDERANO, A. A.; ROSTAGNO, H. S.

Abstract: The objective was to determine the standardized ileal amino acid digestibility (SIAAD) in soybean meal (SBM), corn + SBM, wheat + SBM and a protein free diet (PFD) associated with phytase. A... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2022

Author(s): CHAVES, B. A.; PIRES, K. M. DOS S.; FURTADO, R. F.; DIONISIO, A. P.; BENEVIDES, S. D.

Caracterizar e avaliar o potencial de aplicacao da Spirulina (Arthrospira platensis) em produto analogo a hamburguer.

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): LIMA, J. R.; FELBERG, I.

Existe um público crescente e demandante de opções de ingredientes, produtos e fontes proteicas vegetais tanto no Brasil, como no mundo. A categoria de produtos substitutos da proteína animal não é no... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): GIRARDI, E. A.; BRANDÃO, A. D.; COELHO, R. D.; COUTO, H. T. Z. do; BUCKERIDGE, M. S.; MOURÃO FILHO, F. de A. A.

Drought tolerance is a major trait for the selection of citrus rootstocks in breeding programs. PEG 4000 solution at 110 g L-1 (osmotic potential of -376 kPa) was used to evaluate biometric, physiolog... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

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