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Author(s): ALVES, T. da C.; MATTIETTO, R. de A.; OLIVEIRA, M. do S. P. de; FERREIRA, A. G.

Portanto, o objetivo deste trabalho foi avaliar a influência de diferentes cultivares e sazonalidade do açaí utilizando a técnica de 1H NMR para criação de perfis de impressão digital associada a méto... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): GALVANI, F.; COLNAGO, L. A.; MARCONCINI, L. V.; SANTOS, J. F. DOS.

Procurando obter parâmetros que norteiem o processo da extração do óleo da polpa da bocaiuva para a produção de biodiesel, frutos da bocaiuva foram coletados durante a safra de 2008 na região de Corum... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): COHEN, K. de O.; MONTE, D. de C.; PAES, N. S.; RIBEIRO, S. I.

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): PESSOA, J. D. C.; SILVA, P. V. da S. e.

Repository: BDPA     Publication year: 2007

Author(s): AMARAL, L. A. do; LOUBET FILHO, P. S.; CAVALHEIRO, L. F.; GALVANI, F.; SANTOS, E. F. dos

A palmeira Acrocomia spp, também conhecida como bocaiuva, tem sido explorada de forma extrativista por agricultores de subsistência que vivem na área de ocorrência, gerando fonte de renda e a valoriza... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): FAVARO, S. P.

Extraction process of macauba pulp oil from fresh fruits by aqueous route. The technology consists of mixing the pulp in water followed by oil extraction by a mechanical process.

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Author(s): REIS, R. C.; ROLON, G. C.; ARRUDA, R. de M. de; ZANELLA, M. S.; JESUS, E. M. de; BORSATO, A. V.

A farinha de bocaiuva é um produto tradicional de Corumbá, muito utilizada para elaboração de gêneros alimentícios como, por exemplo, biscoitos, bolos, pães, mingau, etc. O presente trabalho descreve... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): STEPHAN, M. P.; COSTA, A. M.; AZEVEDO, T. de L.; ROSA, J. S. da; SANTOS, A. A. dos

Brazil is the center of diversity and dispersion of species of the genus Passiflora. Two species of passion fruit Passiflora tenuifila BRS VT (passiflora garlic) and another of Passiflora setacea BRS... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2022

Author(s): VAZ JUNIOR, S.

A formulation that uses lignin obtained by precipitation of black liquor from the kraft pulping process of the pulp and paper industry as an inert material for adsorption and desorption of the semioch... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Author(s): FAVARO, S. P.

Process of extraction of oil from macauba pulp from fresh fruits, using commercial enzymatic cocktails. The technology consists in extracting oil from macauba pulp using water and enzymes that increas... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

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