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Author(s): SILVA, J. M. F.; FAJARDO, T. V. M.; AL RWAHNIH, M.; NAGATA, T.

Grapevines can host up to 86 virus species, some of which affect plant vigor, production and fruit quality (Fuchs, 2020). In 2014, a Vitis vinifera cv. Semillon vine showing yellow speckles and mild l... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): CAVALCANTI, F. R.; AMPESE, L. C.

Fusarium oxysporum f.sp. herbemontis é o agente causador da fusariose da videira. Este estudo classificou filogeneticamente linhagens e espécies de Fusarium spp., isoladas de videiras sintomáticas e a... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): CIOTTA, M. N.; CERETTA, C. A.; TAGIAVINNI, M.; MOSER, D.; NAVA, G.; BRUNETTO, G.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): SANTAROSA, E.; SOUZA, P. V. D.; MARIATH, J. E. A.

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): CONCEIÇÃO, M. A. F.

A Serra Gaúcha é a principal região produtora de uvas do Brasil. Essa região apresenta grande variabilidade climática interanual, o que afeta diretamente a produtividade as videiras na região. O objet... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): TRENTIN, G.; BRUNETTO, G.; CERETTA, C. A.; KAMINSKI, J.; MELO, G. W. B. de; GIROTTO, E.; LORENSINI, F.; MOSER, G.; CONTI, L. DE; TIECHER, T.; MIOTTO, A.

A leitura do SPAD pode ser um eficiente método de estimativa do teor total de nitrogênio (N) em folhas completas de videiras. Com isso, se pode inferir sobre o estado nutricional da planta e a necessi... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2009

Author(s): CONCEIÇÃO, M. A. F.; EVANGELISTA, S. R. M.; MONTEIR0, J. E. B. de A.; MANDELLI, F.; TEIXEIRA, A. H. DE C.; TONIETTO, J.

Fine wine production in Brazil was historica11y established in the extreme South of the country, in temperate climate. More recently, new producer regions appeared in South, Southeast and Northeast of... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2012

Author(s): LAGO, L.; NICOLLI, K. P.; BARBARÁ, J. A.; BIASOTO, A. C. T.; ZINI, C. A.; WELKE, J. E.

The objective of this study was to investigate the need to use of GC×GC to quantify toxic compounds (acetaldehyde, formaldehyde, ethyl carbamate and acrolein) produced during the fermentation of Syrah... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015

Author(s): LIMA, M.; ARRUDA, L.; TEIXEIRA, M.; PEREIRA, G. E.; GUERRA, N.

This study aimed to determine physical characteristics and chemical composition of grapes cvs. Syrah and Tempranillo, during maturation.

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, J. B. de; MENEZES, T. R. de; LEAO, P. C. de S.

O objetivo deste estudo foi avaliar a influência de diferentes tratamentos de despontes de ramos e desfolha sobre a composição físico-química do vinho da variedade Syrah produzidos no Submédio do Vale... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2014

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