Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): AZEVEDO, M. M. B.; ROMANOS, M. T. V.; RIVAS, A. C. S.; BIZZO, H. R.; CHAVES, F. C. M.; ALVIANO, D. S.; ALVIANO, C. S.

No presente estudo, foi realizada a avaliação química dos óleos essenciais de 02 acessos de sacaca vermelha do BAG da Embrapa Amazônia Ocidental (Manaus-AM) empregando cromatografia em fase gasosa e e... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): AZEVEDO, M. M. B.; ROMANOS, M. T. V.; COSTA, D. M.; CHAVES, F. C. M.; ALVIANO, D. S.; ALVIANO, C. S.

O crajiru (Arrabidaea chica (Humb. & Bonpl.) B. Ver.) é uma planta da família Bignoniaceae, largamente encontrada na América do Sul, sendo comum na Amazônia. Os resultados indicam que o extrato de A.... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2011

Author(s): CIPRIANI, H. N.; MENDES, A. M.; VIEIRA, A. H.; CHAGAS, J. O. N.; SOUZA, N. R. de; OLIVEIRA, F. F. de; SILVA, V. V. da

O objetivo deste trabalho foi avaliar as propriedades químicas de substratos compostos de solo, borra de café e húmus de minhoca.

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): SILVA, W. A. da; BELTRAO, N. E. de M.; SANTOS, J. W. dos; COSTA, F. B.; CARVALHO JUNIOR, G. S.

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): SILVA, D. J. S.; SILVA, K. J. D. e; HASHIMOTO, J. M.; NABESHIMA, E. H.; SALGADO, R. T.; FREITAS, T. K. T.

O objetivo do estudo foi avaliar a composição centesimal de biscoitos elaborados com farinha de trigo (FT) e formulações com substituição parcial ou total pela farinha de arroz (FA) e/ou farinha integ... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2022

Author(s): RODRIGUES1, L. L.; GOMES, F. de O.; NABESHIMA, E. H.; HASHIMOTO, J. M.; SILVA, K. J. D. e

Objetivou-se, neste trabalho, avaliar o efeito da substituição (0% a 100%) da farinha integral de trigo (FIT) por farinhas integrais de feijão-mungo (FIFM) e de arroz (FIA) na qualidade dos biscoitos....

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): SILVA, D. J. S.; HASHIMOTO, J. M.; SILVA, K. J. D. e

Avaliou-se misturas ternárias de farinha de trigo (FT), farinha de arroz (FA) e farinha integral de feijão azuki (FIFA), conforme delineamento simplex-centróide com 3 pontos internos equidistantes adi... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): SILVA, D. J. S.; HASHIMOTO, J. M.; NABESHIMA, E. H.; SALGADO, R. T.; FREITAS, T. K. T.; SILVA, K. J. D. e

A mixture design was used to evaluate the effect of replacing (0 to 100%) wheat flour (WF) with wholegrain azuki bean (WABF) and rice (RF) flours on the biscuits quality. High proportions of WABF incr... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Author(s): MORAES, M. M. de; QUINTELA, E. D.; ROSA, A. S.

Avaliou-se, neste trabalho, o efeito do óleo de nim (Azadirachta indica) sobre adultos de N. simplex. Foi testado o produto comercial Organic Neem (óleo emulsionável de sementes de nim) da Dalquim Ind... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2008

Author(s): GENUÁRIO, D. B.; VAZ, M. G. M. V.; SANTOS, S. N.; KAVAMURA, V. N.; MELO, I. S. de

Extreme environments exhibit conditions that are beyond those bearable for most known species, which include extremely high or low temperature, pressure, gas content, radiation, pH, water availability... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.