Search Publications
Filter by:
Author(s): RODRIGUES, V. DA S.; PINA, F. T. B.; BARROS, J. C.; ANDREOTTI, R. Devido à ampla distribuição do carrapato Amblyomma cajennense nas Américas e sua grande importância, tanto para área veterinária quanto para saúde pública, esse carrapato sempre foi alvo de muitas pes... ... |
|
Author(s): CARRION, V. J.; PÉREZ-JARAMILLO, J.; CORDOVEZ, V.; HOLLANDER, M. de; TRACANNA, V.; MENDES, L. W.; MENDES, R.; MEDEMA, M. H.; RAAIJMAKERS, J. M. Endophytic microbes have been proposed to contribute to a range of plant support functions, including nutrient acquisition and disease protection. To date, the molecular mechanisms underlying disease... ... |
|
Author(s): LIMA JÚNIOR, J. A. de; BRAGANÇA, C. A. D.; SOARES, A. C. F.; ROCHA, L. DE S.; HADDAD, F. O Fusarium oxysporum f. sp. cubense (Foc) é o agente causal do mal-do-Panamá, que é considerada a doença mais destrutiva da bananeira. Um fator que dificulta o controle do Foc é a presença de clamidós... ... |
Author(s): LISBOA, M. dos S.; FERNANDES, C. I.; OLIVEIRA, M. Z. A. de; OLIVEIRA, J. R. P.; CAVALCANTI, M. P.; BARBOSA, C. de J. A cultura do maracujá tem um lugar de destaque na fruticultura brasileira, tendo a Bahia como o maior produtor de maracujá-amarelo (Passiflora edulis Sims f. flavicarpa Deg.). No entanto, existem inúm... ... |
Author(s): FIM JUNIOR, G. A.; MANIERI, F. Z.; LOPES, N. S. dos; PILON, L. E.; ZAFALON, L. F. A mastite é uma inflamação da glândula mamária e consequentemente acarreta alterações físico-químicas e microbiológicas do leite e do tecido glandular mamário. Os objetivos deste estudo foram investig... ... |
Author(s): FIDELIS, Q. C.; CASTRO, R. N.; GUILHON, G. M. S. P.; RODRIGUES, S. T.; SALLES, C. M. C. de; SALLES, J. B. de; CARVALHO, M. G. de The chemical study of the extracts from leaves and stems of Ouratea ferruginea allowed the identification of a new isoflavone, 5-hydroxy-7,3′4′5′-tetramethoxyisoflavone, and twenty t... ... |
Author(s): OLIVEIRA, T. de F.; FERREIRA, J. S.; BOA SORTE, P. M. F.; REIS, V. M.; BALDANI, J. I.; SCHWAB, S. Define-se antibiótico, dentro da classe dos agentes antimicrobianos, como uma substância química necessariamente produzida por um microrganismo, que mata ou inibe o crescimento de outro microrganismo.... ... |
Author(s): SOUZA, C. S. F.; FADINI, M. A. M.; MOURÃO, A. H. C.; NASCIMENTO, P. T.; MANIGAT, D.; TORRES, A. A. G.; FERNANDES, F. O.; SOUZA, F. M. L.; PINHEIRO, D. H.; BAUM, J. L. O.; VALICENTE, F. H.
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.