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Author(s): MELO, I. S. de; FAULL, J. L.; NASCIMENTO, R. dos S. An Aspergillus terreus strain showed in vitro antagonistic activity against tha plant pathogens Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary.The interacton between A. terreus and sclerotia revealed that th... ... |
Author(s): LORINI, A.; WOBETO, C.; BONALDO, S. M.; BOTELHO, S. de C. C.; SINHORIN, A. P. Research has indicated the antifungal activity of ethanol extracts from propolis (EEP) on fungi of the genera Phakopsora, Colletotrichum, and Cercospora. Here, chemical compositions and antioxidant ac... ... |
Author(s): SOUSA, F. do C. A. de; SOUZA, E. F. de; TERZI, S. da C.; BRIGIDA, A. I. S.; GOTTSCHALK, L. M. F.; PENHA, E. das M. As lipases são enzimas que catalisam a hidrólise parcial ou total de triacilglicerois produzindo ácidos graxos livres, diacilglicerol, monoacilglicerol e glicerol. Este trabalho caracterizou a especif... ... |
Author(s): TERRA, M. F.; OTERO, T. H.; BATISTA, L. R.; PRADO, G.; PEREIRA, G. E. A ocratoxina A (OTA) é um metabólito secundário de fungos freqüentemente encontrado como contaminante de uvas, vinhos e suco de uva, sendo considerada uma das micotoxinas mais prejudiciais para a saúd... ... |
Author(s): PASSAMANI, F. R. F.; LOPES, N. A.; PEREIRA, G. E.; PRADO, G.; BATISTA, L. R. The main fungi responsible for the accumulation of ochratoxin A in grapes and wines belong to the genus Aspergillus Section Nigri. The production of this toxin by the fungus is related to abiotic fact... ... |
Author(s): MELO, G. H. S. de; MAJARON, V. F.; LODI, L. A.; FREITAS, A. J. de; BORTOLETTO-SANTOS, R.; RIBEIRO, C.; FARINAS, C. S. O uso de inoculantes microbianos vem se tornando uma alternativa ao uso de fertilizantes químicos no setor agroindustrial, visto que apresentam menor impacto ambiental e promovem menor emissão de gase... ... |
Author(s): CARVALHO, B. A. R.; ALVES, L. M.; MENDES, T. D.; SALUM, T. F. C.; FAVARO, L. C. de L. Embrapa Agroenergia has been conducting genetic improvement of filamentous fungi to increase the production of cellulases and hemicellulases to deconstruct lignocellulosic biomass. In a conventional b... ... |
Author(s): SANTOS, R. R. dos; MURUCI, L. N. M; SILVA, J. P. L. da; NOGUEIRA, R. I.; DAMASO, M. C. T.; SANTOS, L. O. dos
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Author(s): SILVA, P. O. da; GUIMARÃES, N. C. de A.; SERPA, J. D. M.; MASUI, D. C.; MARCHETTI, C. R.; VERBISCK, N. V.; ZANOELO, F. F.; RULLER, R.; GIANNESI, G. C. The endo-xylanase from Aspergillus japonicus (UFMS 48.136) was purified in a single step using carboximethylcellulose chromatographic column and applied in fruit juice clarification process and fruit... ... |
Author(s): TERRA, M. F.; BATISTA, L. R.; PRADO, G.; PEREIRA, G. E. Ocratoxina A (OTA) é a principal micotoxina encontrada em vinhos, sendo considerada uma das mais prejudiciais para a saúde humana. Este estudo teve como objetivo avaliar a incidência de fungos ocratox... ... |
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