Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; CAMARGO, U.; SOUZA, R. T. de; FAJARDO, T. V. M.; NAVES, R. de L.; GIRARDI, C. L.; ZANUS, M. C.

In Brazil, genetic breeding aimed at developing novel grapevine cultivars is based on the diversity maintained at the Grapevine Germplasm Bank, consisting of approximately 1,000 accessions that have b... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: MELLO, L. M. R. de; SILVA, G. A. da

This article aims to analyze the market of Brazilian grape juice.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: LEAO, P. C. de S.; RIAZ, S.; GRAZIANI, R.; DANGL, G. S.; MOTOIKE, S. Y.; WALKER, M. A.

Two hundred and twenty-one grapevine accessions from the Embrapa Semi-Árido, Juazeiro, Bahia, collection in Brazil were fingerprinted at seven SSR loci: VVS2, VVMD5, VVMDF7, VVMD27, VVMD31, VrZAG62, a... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: CAMARGO, U. A.; MAIA, J. D. G.; QUECINI, V.; RITSCHEL, P. S.

Since 1977, Embrapa Uva e Vinho has been leading a breeding program, aiming to develop grape cultivars for different purposes as table grapes and also for wine and juice. The objectives of this progra... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: SILVA, J. K.; CAZARIN, C. B. B.; CORREA, L. C.; BATISTA, A. G.; FURLAN, C. P. B; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; CAMARGO, A. C. de; MARÓSTICA JUNIOR, M. R.

BACKGROUND: Grape juice consumption may prevent several chronic diseases owing to the presence of phenolic compounds, which have an important role in the reduction of oxidative stress. This study inve... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: DUTRA, M. da C. P.; RODRIGUES, L. L.; OLIVEIRA, D. de; PEREIRA, G. E.; LIMA, M. dos S.

The phenolic profile and antioxidant activity (AOX) of "organic vs. conventional" Brazilian wines and grape juices were analyzed. A simple method for the determination of minerals Cu, Fe and Mn by F-A... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: CAMARGO, U. A.; MAIA, J. D. G.; SILVA, G. A. da; ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.; RITSCHEL, P. S.

The production of grape juice in Brazil is based on cultivars and hybrids of Vitis labrusca, among which the cultivars Isabel, Concord and Bordô stand out.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: MIELE, A.; ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.

This work evaluated the physicochemical cornposition of Brazilian red wines, 2006 vintage, made from grapes grown in seven different vlticultural areas.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: RIZZON, L. A.; MIELE, A.

The production and commercialization of Brazilian grape juice is increasing annually, mainly due to its typicality, quality, and nutritional value. The present research was carried out in view of the... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: BERES, C.; HOUSE, A.; TONON, R. V.; SILVA, C. M.; CABRAL, L. M. C.; JAUREGI, P.

Residues from the food industry are a problem worldwide. Alternatives have been developed in an attempted to extract compounds from fruit pomace in other to apply those as a natural component in diffe... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.