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Autoria: CARVALHO, S. C. S.; FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; BOGUSZ JUNIOR, S.; NASSU, R. T.

Sous vide is a process in which vacuum-packed food is cooked for long periods at low temperatures.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: FRANCISCO, V. C.; SILVA, K. F.; CARVALHO, S. C. S.; BOGUSZ JR., S.

Sous vide is a term of French origin that means “under vacuum”.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: PIOVEZAN, U.; ZUANAZZI, J. G.; FELIX, G. A.; LARA, J. A. F. de

A fauna é um agente que não pode ser ignorado na gestão de recursos naturais renováveis. Além de sua importância direta na conservação dos ecossistemas, o desenvolvimento do potencial econômico das es... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: SIQUEIRA, B.; PEREIRA, W. J.; BATISTA, K. A.; OOMAH, B. D.; FERNANDES, K. F.; BASSINELLO, P. Z.

New carioca bean cultivars are being introduced into the market necessitating their evaluation under trade conditions, which often require storage under ambient conditions. We therefore evaluated the... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: HENZ, G. P.; ARAUJO, G. P. de

By 2017, Brazil seems to have finally awakened to the problem of food loss and waste. In this article, we resume the topic started in the article ?Postharvest losses of perishables in Brazil: what do... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: SANTOS, H. M.; MARCANO DE HIGUERA, J.; NOGUEIRA, A. R. de A.

A novel insight into the nutritional changes of Tilapia fillets due to heat treatments was provided by evaluating the influence of baking and air-frying on the total mass fraction and bioaccessibility... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: LARA, J. A. F. de; GARBELINI, J. DA. S.; DELBEM, A. C. B.

A capacidade de retenção de água pode influenciar atributos de qualidade do pescado, como a cor. Vários fatores influenciam a capacidade da carne em reter água, entre eles dois dos mais importantes sã... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: FRANCESCHINELLI, E. V.; ELIAS, M. A. S.; BERGAMINI, L. L.; SILVA-NETO, C. M.; SUJII, E. R.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: FREIRE JUNIOR, M.; SOARES, A. G.

World food loss and waste can cause about USD 750 billion a year in damage. Post-harvest losses estimates in developing countries vary greatly, reaching up to 50% or more. According to data from the F... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: CARVALHO, L. M. J. de; ASSUMPÇÃO, S. C. M.; RAINHO, R.; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.; RAMOS, S. R. R.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

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