Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: FERREIRA, I. J. S.; TURCO, S. H. N.; SILVA, R. T.; FREITAS, S. T. de; COSTA, D. dos S. Mango quality is affected by thermal storage conditions. Therefore, it is important to use cooling techniques and their monitoring to maintain desirable properties in the fruit. The objective of this... ... |
Autoria: FERREIRA, I. J. S.; TURCO, S. H. N.; SILVA, R. T.; FREITAS, S. T. de; COSTA, D. dos S. This study aimed to verify the impact of commercial fast-cooling programs on physicochemical quality of ?Rosa? mangoes. The study was carried out in a mango packing house in the São Francisco Valley r... ... |
Autoria: BRECHT, J. K.; SARGENT, S. A.; MITCHAM, E. J.; KADER, A. A.; ARPAIA, M. L.; YAHIA, E. M.; MAUL, F.; LIMA, M. A. C. de; BRECHT, P. E.; MENOCAL, O. A.; PADDA, M. Mango fruit quality may be influenced by production practices, maturity at harvest, postharvest technologies, and various handlind practices. |
Autoria: FREITAS, S. T. de; GUIMARÃES, I. T.; VILVERT, J. C.; AMARAL, M. H. P. do; BRECHTE, J. K.; BIASOTO, A. C. T. Dry matter content (DMC) at harvest has been shown to be highly correlated with soluble solids content (SSC), which determines consumer acceptance of ripe mango. However, studies are required to evalu... ... |
Autoria: ANDRADE, V. P. M. de; SIMOES, W. L.; DIAS, N. da S.; SILVA, J. S. da; BARBOSA, K. V. F. Brazil is the seventh largest producer of mangoes in the world, and the São Francisco Valley is the main producing region, with ?Kent? as one of the main cultivars. Considering that irrigation managem... ... |
Autoria: MARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; PASQUINI, C.; PIMENTEL, M. F. The aim of this study was to evaluate the potential of a new handheld ultra-compact near infrared (NIR) spectrometer (MicroNIR 1700, JDSU, CA, USA) for rapid and non-destructive quality analysis of ?T... ... |
Autoria: FERREIRA, K. M.; SIMOES, W. L.; MOUCO, M. A. do C.; SILVA, J. L. da; SILVA, J. S. da; MESQUITA, A. C. The application of paclobutrazol (PBZ) by irrigation system to induce the flowering of mango may be an economically and environmentally more efficient practice. The objective of this work is to determ... ... |
Autoria: SIMOES, W. L.; MOUCO, M. A. do C.; ANDRADE, V. P. M. de; BEZERRA, P. P.; COELHO, E. F. Mango production has been having a great economical expression in the Brazilian agriculture. However, the economic crisis and increased competitiveness of the international market required improvement... ... |
Autoria: RIBEIRO, T. P.; LIMA, M. A. C. de; TRINDADE, D. C. G. da; LIMA NETO, F. P.; RISTOW, N. C. The aim of this study was to characterise the quality and levels of bioactive compounds in the fruit of 22 foreign accessions of the mango belonging to the Active Germplasm Bank of Embrapa Semiárido.... ... |
Autoria: ASSIS, J. S. de; SILVA, R. P. da; SANTOS, A. C. dos The present study had the objective of evaluate the effect of hot water quarantine treatment on the postharvest maturation and quality of Tommy Atkins mango fruit after refrigerated eighteen days tran... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.