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Author(s): LEME, A. B. P.; SANTOS, P. M. dos; PEREIRA FILHO, E. R.; REIS, V. D. A. dos; NOGUEIRA, A. R. de A. O mel é um produto alimentício que tem sofrido constantemente processos de adulteração devido ao seu custo e sua disponibilidade limitada. Desta forma, o presente trabalho tem como objetivo analisar a... ... |
Author(s): PANERO, F. dos P.; SMIDERLE, O. J.; PANERO, J. S.; FARIA, F. S. D. V; PANERO, P. dos S.; RODRIGUEZ, A. F. R. The differentiation of cultivars is carried out by means of morphological descriptors, in addition to molecular markers. In this work, near-infrared spectroscopy (NIR) and chemometric techniques were... ... |
Author(s): VIANA, L. C.; BOLZON DE MUNIZ, G. I.; HEIN, P. R. G.; MAGALHAES, W. L. E.; CARNEIRO, M. E. The near infrared (NIR) spectroscopy presents itself as an interesting non-destructive test tool as it enables a fast, simple and reliable way for characterizing large samplings of biological material... ... |
Author(s): DEL SANTO, V. R.; SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; GARCIA, C. H. O método de espectroscopia no infravermelho próximo por reflectância (NIRS) é rápido, de baixo custo operacional, não destrutivo e com possibilidade de análises simultâneas. No entanto, é imprescindív... ... |
Author(s): GIOVANELLA, R.; SCHEFFER, S. V.; TAVERNA, L.; MAGALHÃES, W. L. E.
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Author(s): FILGUEIRAS, P. R.; SOUZA, A. M. de; POPPI, R. J.; COELHO, M. R.; PARÉS, J. G.; CUNHA, T. A. F.; DART, R. de O. Este trabalho tem como objetivo avaliar os modelos de calibração multivariada PLS e SVM na determinação do carbono orgânico do solo (CO) por espectroscopia NIR. |
Author(s): BAQUETA, M. R.; ALVES, E. A.; VALDERRAMA, P.; PALLONE, J. A. L. High-quality Brazilian Canephora coffees are rising to the level of specialty coffees in the face of a new industry perception. In this framework, spectra from 527 coffees were analyzed in the near-in... ... |
Author(s): CORRÊA, M. DE O. R.; CAVALLARI, M. M.; FERREIRA, A. U. de C.; DEL SANTO, V. R. A espectroscopia no infravermelho próximo (NIRS) é sensível a transições de sobretons, ressonâncias e combinações dos modos vibracionais de ligações químicas. |
Author(s): BIASOTO, A. C. T.; MARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; NASSUR, R. de C. M. R; OLIVEIRAM W, P. de; MEDEIROS, E. P. de This study aimed to develop and validate models to determine wine sensory profile using visible/near infrared (Vis/NIR) spectroscopy. |
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