Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: KLAIC, R.; KANEKO, R.; OLIVEIRA, C. R. de; ZANGIROLAMI T. C.; FARINAS, C. S.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: PIRES, A. M. M.; MATTIAZZO, M. E.; GUILHERME, L. R. G.; MARCHI, G.

Trace metals phytoavailability is a major concern related to land application of biosolids. Formation of soluble complexes between metals and organic acids exudates in the rhizosphere b plants or prod... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2005

Autoria: COELHO, E. M.; PADILHA, C. V. da S.; MISKINIS, G. A.; SÁ, A. G. B. de; PEREIRA, G. E.; AZEVEDO, L. C. de; LIMA, M. dos S.

Organic acids and sugars are related to the chemical balance of wines and grape juices, besides exerting a strong influence on the taste balance and sensorial acceptance by consumers. The aim of this... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: GOMES, R. S.; AZEVEDO, F. H. V.; ABREU, J. B. R.; CARNEIRO, J. da C.

The ensiling process is the technique of converting soluble carbohydrates into lactic acid, causing decrease of pH silage mass to levels that inhibit the microbial activity, but retains its characteri... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: PIRES, A. M. M.; MARCHI, G.; MATTIAZZO, M. E.; GUILHERME, L. R. G.

The aim of this work was to quantify low molecular weight organic acids in the rhizosphere of plants grown in a sewage sludge-treated media, and to assess the correlation between the release of the ac... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2007

Autoria: SCHERER, R.; RYBKA, A. C. P.; BALLUS, C. A.; MEINHART, A. D.; TEIXEIRA FILHO, J.; GODOY, H. T.

A liquid chromatographic method for fast and simultaneous determination of tartaric, malic, ascorbic and citric acids was validated for further application to fruits and juices. Moreover, the organic... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: CARNEIRO, J. da C.; OLIVEIRA, J. S. e; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T.; CARMO, A. L. M.

The silage is based on spontaneous lactic fermentation, where under anaerobic conditions the soluble carbohydrates are fermented with lactic acid production and rapid decrease in pH. Corn is considere... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: CARVALHO, E. S. S.; PALAZZO, A. B.; SILVA, I. S. O.; BIASOTO, A. C. T.

The control of pH is essential for red wines, as this parameter plays an important role in the chemical stability and sensory balance of the beverage. The pH values>3.7 favor oxidative reactions and a... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: CAMPOS, L. T. P.; MENDES, T. D.; PACHECO, T. F.; SALUM, T. F. C.; GONCALVES, S. B.; DAMASO, M. C. T.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: FERREIRA, I. C.; SILVA, V. P. da; VILVERT, J. C.; SOUZA, F. de F.; FREITAS, S. T. de; LIMA, M. dos S.

Acerola fruit has gained prominence for its high nutraceutical value, associated with high levels of ascorbic acid and phenolic compounds. The objectives of this study were to analyze the chemistry co... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.