Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: OLIVEIRA, M. C. N. de; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MANDARINO, J. M. G.

In agricultural research many variables can be study to meet the demands. A way of reducing the size of the data matrix is to use different multivariate methods. Although it is a complex method for re... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: ARAUJO, A. M. de; SALLES, H. O.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: BENTO, J. A. C.; RIBEIRO, P. R. V.; BASSINELLO, P. Z.; SOUZA NETO, M. A. de; CARVALHO, R. N.; BRITO, E. S. de; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M.

This study evaluated the changes caused by cooking presoaked aged carioca beans in the autoclave steam, focusing on its bioactive components, antioxidant activity, and nutritional compounds. Additiona... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: MAGNANI, E.; SILVA, T. H. da; SAKAMOTO, L.; MANELLA, M. de Q.; DIAS, F. M. G. N.; MERCADANTE, M. E. Z.; HENRY, D.; SANTOS, J. de O.; PAULA, E. M.; BRANCO, R. H.

Abstract: A total of 120 Nellore bulls, [initial body weight (BW) = 307 ± 11.6 kg and 12 mo of age] were allocated into 12 collective pens (10 bulls per pen) in a commercial feedlot to evaluate the ef... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: BENTO, J. A. C.; RIBEIRO, P. R. V.; BASSINELLO, P. Z.; BRITO, E. S. de; ZOCOLO, G. J.; CALIARI, M.; SOARES JÚNIOR, M.

The objective of this study was to evaluate the behavior of slow and fast-darkening carioca beans during storage, and the profile of phenolics and saponins, aiming to identify which compounds may be i... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: MÜLLER, L. E.; SCHIEDECK, G.

Some vegetal species have saponins in their composition with great potential to be used as natural surfactants in organic crops. This work aims to evaluate some surfactants physical properties of Quil... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, M.

Ilex paraguariensis leaves are traditionally used to prepare hot or cold beverages in South America. Yerba mate fruit pulp has no commercial value, nevertheless, its extract showed different biologica... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: DUTRA, L. M.; TELES, P. H. V.; SANTOS, A. D. da C.; MELO, N. F. de; NAGATA, N.; ALMEIDA, J. R. G. da S.

The species of the genus Passiflora (Passifloraceae family) have been used as food, cosmetic and traditional herbal. As a result, the Passiflora species are widely cultivated and has an economic, medi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: OLIVEIRA, M. A. de; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; LEITE, R. S.; CAMPOS FILHO, P. J. de; VICENTINI, M. B.

RESUMO: Na soja, vários componentes, tais como açúcares, aminoácidos, ácidos orgânicos, sais inorgânicos, isoflavonas e saponinas estão relacionados com o sabor. Os açúcares, a sacarose e o amido, pod... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.