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Autoria: SANTOS, I. H. V. da S.; SILVA, M. B. N. da; MENEZAS, G. M. de; OLIVEIRA, T. W. de; SANTOS, M. R. A. dos; AZEVEDO, M. S. de

Celiac disease is a condition in which genetically predisposed people have an autoimmune reaction to gluten proteins found mainly in wheat. Celiac disease patients have few and expensive options of gl... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: MIELE, A.; FIORAVANÇO, J. C.

The demand for organic products increases yearly throughout the world.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: MIELE, A.; ZANUS, M. C.; RIZZON, L. A.

Brazilian wine production is concentrated in the Serra Gaúcha region, which is located is Rio Grande do Sul, the southern atate of the country.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: VERÍSSIMO, C. M.; MORAIS, S. de M.; LIMA, L. L. de A.; PEREIRA, G. E.; MACIEL, M. I. S.

The need for rapid and low-cost methods has made consumer-based methodologies, such as check-all-that-apply (CATA), a reality in sensory science instead of the traditional tools, namely, descriptive a... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: GUEDES, A. M. M.; SÁ, D. de G. C. F. de; ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; FARIA-MACHADO, A. F. de; TORREZAN, R.

The Brazilian food industry and government reached a consensus on progressively reducing the content of industrial trans fatty acids (TFA) in food products due to its health effects. French fries are... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: CRUZ, A.; CASTRO, W.; FARIA, J.; BOLINI, H.; DELIZA, R.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: ROCHA, W. S. da; ALCANTARA, M. de; BARROS, V. V. F.; OLIVEIRA, D. C. R. de; DELIZA, R.

Sensory product characterization by consumer using check-all-that-apply (CATA) questions is increasing. However, there are still some methodological issues to sort out, and the order of presentation o... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: LOBO, C. M. de O.; TORREZAN, R.; FURTADO, A. A. L.; ANTONIASSI, R.; FREITAS, D. de G. C.; FREITAS, S. C. de; PENTEADO, A. L.; OLIVEIRA, C. S. de; CONTE JUNIOR, C. A.; MÁRSICO, E. T.

This study developed a technique for the preparation of pate from cachapinta (Pseudoplatystoma sp) waste. For this, frozen minced cachapinta fish was crushed in a mini cutter and homogenized with all... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: NASSU, R. T.; BRITO, G. F.; SILVA, M. L. P. da; BERNDT, A.; TULLIO, R. R.; ALENCAR, M. M. de

Sensory attributes of beef are very important in consumer?s point of view, mainly regarding to its tenderness and flavour.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: CUQUEL, F. L.; OLIVEIRA, C. F. S. de; LAVORANTI, O. J.

The goal of this study was to evaluate the sensory profile of eleven peach cultivars grown in an experimental orchard located in the city of Lapa (PR, Brazil) in two seasons. The peach cultivars analy... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

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