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Autoria: LIMA, J. R. F. de; JESUS JUNIOR, L. A. de

O objetivo deste trabalho foi avaliar um modelo de previsão de preços da uva ?Itália? (Vitinis vinifera L.) comercializada na CEAGESP-São Paulo, utilizando a metodologia de Box e Jenkins (1994). Os da... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: CIOTTA, M. N.; CERETTA, C. A.; TAGIAVINNI, M.; MOSER, D.; NAVA, G.; BRUNETTO, G.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: CONCEIÇÃO, M. A. F.; EVANGELISTA, S. R. M.; MONTEIR0, J. E. B. de A.; MANDELLI, F.; TEIXEIRA, A. H. DE C.; TONIETTO, J.

Fine wine production in Brazil was historica11y established in the extreme South of the country, in temperate climate. More recently, new producer regions appeared in South, Southeast and Northeast of... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: CAVALCANTI, F. R.; AMPESE, L. C.

Fusarium oxysporum f.sp. herbemontis é o agente causador da fusariose da videira. Este estudo classificou filogeneticamente linhagens e espécies de Fusarium spp., isoladas de videiras sintomáticas e a... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: TEIXEIRA, A. H. de C.; TONIETTO, J.; LEIVAS, J. F.

Over the last few decades, the Brazilian semiarid region has appeared as one of the main tropical wine production areas in the country. The aim of this research was the elaboration and application of... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: MIELE, A.

The grapevine phenology is dependent on several factors, such as genetics, soil characteristics, climate conditions, pests and diseases and vineyard cultural practices. Among these, grafting may have... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: BRUNETTO, G.; STEFANELLO, L. O.; CERETTA, C. A.; COUTO, R. da R.; FERREIRA, P. A. A.; AMBROSINI, V. G.; BORGHEZAN, M.; COMIN, J. J.; MELO, G. W. B. de; BALDI, E.; TOSELLI, M.

In soils rich inorganic matter(OM), such as those in the elevations of South Brazil, themineralized N from organic matter does not always meet the N demands of grapevines, thus, N applications are nec... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: NASCIMENTO, A.; SOUZA, J. de; FREITAS, S.; CORRÊA, L.; PEREIRA, G. E.

Among the compounds contributing to the grape and wine qualities, phenolics play an important role.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: SANTAROSA, E.; SOUZA, P. V. D.; MARIATH, J. E. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: LAGO, L.; NICOLLI, K. P.; BARBARÁ, J. A.; BIASOTO, A. C. T.; ZINI, C. A.; WELKE, J. E.

The objective of this study was to investigate the need to use of GC×GC to quantify toxic compounds (acetaldehyde, formaldehyde, ethyl carbamate and acrolein) produced during the fermentation of Syrah... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

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