Search Publications
Filter by:
Author(s): SILVA, T. P.; PAIVA, B. A. R.; PEREIRA, R. J.; WENDLAND, A. Xanthomonas axonopodis pv. phaseoli (Xap) e Xanthomonas fuscans sbp. fuscans (Xff) é uma bactéria que ataca o feijoeiro comum, seu maior meio de disseminação é a semente, podendo sobreviver por até 15... ... |
|
Author(s): BRAGA, W. de S.; CUNHA, R. W. S. da; SUASSUNA, N. D.; COUTINHO, W. M. Cotton bacterial blight caused by Xanthomonas citri subsp. malvacearum (Xcm) is one of the most widely distributed and devastating diseases of cotton (Gossypium spp.) worldwide. Twelve Xcm races have... ... |
Author(s): ARAÚJO, L. G. de; PAIVA, B. A. R. de; BORBA, T. C. de O.; CORTES, M. V. de C. B.; WENDLAND, A. O objetivo foi estudar a diversidade genética das populações de Xap e Xff usando rep-PCR, relacionando a diversidade genética com sua distribuição geográfica em regiões produtoras de feijoeiro no Bras... ... |
Author(s): PAIVA, B. A. R. de; FERREIRA, M.; WENDLAND, A. Os objetivos deste estudo foram: estabelecer uma coleção de isolados de Xanthomonas do feijoeiro, das regiões produtoras brasileiras, validar sua identificação via PCR quadriplex e caracterizá-los qua... ... |
Author(s): MAIA, J. P.; WENDLAND, A. O objetivo deste trabalho foi avaliar a eficiência de produtos comerciais na base de cobre no controle de Xanthomonas citri pv. fuscans, Xanthomonas phaseoli pv. phaseoli e Curtobacterium flaccumfacie... ... |
Author(s): SANTOS, N. S. da C.; AGUILAR-VILDOSO, C. I.; OLIVEIRA, E. J. de; HADDAD, F.; OLIVEIRA, S. A. S. de A mandioca (Manihot esculenta Crantz) é uma planta com crescente importância, sendo utilizada na alimentação de cerca de 600 milhões de pessoas no mundo. Uma das principais causas de perda de produtiv... ... |
Author(s): RODRIGUES, R. R.; NAUE, C.; COSTA, V. S. de O.; BATISTA, D. da C.; BARBOSA, M. A. G. O cancro bacteriano é uma das principais doenças da videira no Vale do São Francisco e uma das estratégias de controle que vem sendo utilizada pelos produtores da região é o uso de sanitizantes. No en... ... |
Author(s): QUEZADO-DUVAL, A. M.; LOPES, C. A.; LEITE JÚNIOR, R. P.; LIMA, M. F.; CAMARGO, L. E. A. Bacterial spot has become a major problem in Brazilian processing tomato fields due to favorable environmental conditions, lack of resistant cultivars or lack of efficient chemical control. The occurr... ... |
Author(s): LIMA, M. A. G.; PEIXOTO, A. R.; BORGES, I. V.; SILVA, M. S. e; BARBOSA, M. A. G.; CAVALCANTI, L. S. The objective of this work was to evaluate the effect of Saccharomyces cerevisiae (SC), Acibenzolar-S-Methyl (ASM), organic acids and polyphenols (OAP) and potassium silicate (SiK) on protecting grape... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.