General Search | Content Related to Novas cultivares de feijão-caupi são apresentadas em Belém (PA)
Related content
Chefs de cozinha paraenses receberam os grãos das novas cultivares de feijão-caupi, conhecido como feijão-de-corda, desenvolvidas pela Embrapa Amazônia Oriental. São quatro...
Publishing date: 14/07/23
Quatro novas cultivares de feijão-caupi (ou feijão-de-corda) são resultado de 40 anos de pesquisa. Cultivares apresentam aparência e apelos comerciais distintos: BRS Bené (grãos...
Publishing date: 11/04/23
"Doenças fúngicas do feijão-caupi no estado do Pará" é a publicação recém-lançada pela Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (Embrapa) destinada aos agentes da cadeia...
Publishing date: 14/02/22
BRS Guirá is the first black cowpea cultivar recommended for Pará state. It is recommended for the Brazilian state of Pará and offers excellent grain quality, above-average yield, and a size that suit ...
Product: Cultivar Launch year: 2023 Responsible Unit: Embrapa Eastern Amazon
*Content only available in Portuguese
A BRS Natalina é a primeira cultivar de feijão-caupi “manteiguinha” do Brasil. O consumo desta variedade é uma tradição da culinária paraense e brasileira, produzida por agricultores familiares em
...Product: Cultivar Launch year: 2023 Responsible Unit: Embrapa Eastern Amazon
BRS Bené is a light-brown cowpea cultivar with a large bean size. It is recommended for the Brazilian state of Pará and offers excellent grain quality, above-average yield and a size that suits both m ...
Product: Cultivar Launch year: 2023 Responsible Unit: Embrapa Eastern Amazon
BRS Utinga is a rugged white cowpea cultivar with a large bean size. It has excellent grain quality, high production potential and a modern architecture that suits both manual and mechanized harvestin
Product: Cultivar Launch year: 2023 Responsible Unit: Embrapa Eastern Amazon
Author(s): FREIRE FILHO, F. R.; RODRIGUES, J. E. L. F.; GOMES JUNIOR, R. A.; AZEVEDO, R. de; RIBEIRO, V. Q.; BOARI, A. de J.; NOGUEIRA, M. do S. da R.; BENCHIMOL, R. L.; CARVALHO, A. V.; EL-HUSNY, J. C.